29 / 03 / 2024

Kuşadası ticari imar

Kuşadası ticari imar

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.

Kuşadası Belediyesi'nden imar barışı bilgilendirme toplantısı!

Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı ile ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Kuşadası'nda imar tepkisi!

Kuşadası imar planlarında daha önce turizm, takiben konut imarlı iken bölgede toprak hareketi yaşanması nedeniyle imar hakları dondurulmuş, bölgede imar planlarına tepki sürüyor.

Kuşadası'nda imar tepkisi!

Kuşadası'ndaki imar planına tepki geldi. Kuşadası Belediye Meclisi'nin 11 Temmuz 2016 tarih ve 246 sayılı kararına itiraz eden arazi sahipleri, konuyu Aydın Büyükşehir Meclisine taşıdı.

Söke, Kuşadası ve Efeler kentsel dönüşüm için onay bekliyor!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

Kuşadası'nda kamusal zorluklar dışında imar değişikliğine izin yok!

Kuşadası'nda çarpık yapılaşmayı önleme yolunda adımlar atan Belediye, 30 Mart 2014 ten bu yana sadece 11 imar tadilatı yaptı. Belediye artık zorunluluklar dışında imar planını değiştirmiyor.

Kuşadası ticari imar Haberi

Kuşadası ticari imar

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan arsanın nasıl değerlendirileceği merak konusu olmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında 24 milyon 200 bin liraya satın alınan arsaya yeni bir proje geliyor.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, o dönemde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Tariş arazisinin tapusu artık Kuşadası halkı ve Aydınlıların" demişti. Büyükşehir Belediyesi araziye ilişkin imar plan değişikliğini askıya çıkardı.


9 bin 958 dönümlük alana 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler yapılacağı öğrenildi.  İmarının yeşil alan olarak değiştirilmesi beklenilen arazi, ticari alan olacak. Büyükşehirin 21 Haziran'da askıya çıkarılan imar değişikliği bildirisinde, arazinin ticaret alanına dönüştürüldüğü açıklandı. Plan notlarının 13. maddesinde, "Bu alanda sosyokültürel tesis alanları, belediye hizmet binası, restoran, kafe, ticari birimler, teknik altyapı ve otopark kullanımları...