24 / 04 / 2024

Kuşadası villa yıkımı

Kuşadası villa yıkımı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki villası için yıkım kararı!

Bitez’deki villasının ruhsata aykırı olduğu öğrenilen Yılmaz Özdil’e ait villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Özdil’in 142 metrekareden 310 metrekareye çıkardığı kaçak villa için 3 gün içinde yıkım kararı verildi...

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Muğla Bodrum'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu, imara aykırılığı tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemi sürüyor.

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatındaki yıkım!

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı alanda imara aykırılığı tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkımı devam ediyor...

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatındaki yıkım sürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı, imara aykırılıklar tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemi devam ediyor

Bodrum'da rezidans ve villa inşaatındaki yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemelerde bulunduğu, imara aykırılıkları tespit edilen rezidans ve villa inşaatının bazı bölümlerindeki yıkım işlemleri sürüyor.

Bodrum'da imara aykırı olan rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı rezidans ve villa inşaatının asansör kulesi ve geçiş koridorunda yıkım işlemi başlatıldı

Sur'da görenlerin inanamadığı villa yıkılacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 14 katlı plazanın çatı katına inşa edilen iki katlı villa görenleri hayerete düşürüyor. Kaçak olduğu anlaşılan yapılar hakkında yıkım kararı verildi.

Kuşadası villa yıkımı Haberi

Kuşadası villa yıkımı

Kuşadası şehir merkezinde, uzmanların bin 500 yaşında olduğunu belirlediği zeytin ağacının yanına yapılan villanın yıkımı için çevrecilerin çabaları sonuç verdi. Zeytin ağacının Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda, anıt ağaç statüsünde tescili için girişimlerde bulunan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) çabaları sonuçlanmadan yapılan villa, tepkilere sebep oldu.

Sözüc'den Latif Sansür'ün haberine göre; Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanında yapılan villa için ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) başvurusu üzerine harekete geçen Kuşadası Belediye Yapı Kontrol ekipleri, villanın ruhsatsız olduğunu tespit etti ve yıkılmasına karar verdi. 

ANIT AĞAÇ TESCİLİ İÇİN UĞRAŞILDI

Bin 500 yıllık zeytin ağacının anıt ağaç statüsüne kavuşturulması için girişimde bulunduklarını belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, şöyle konuştu:

-EKODOSD Bilim Danışmanı...