26 / 04 / 2024

Kuveytli Murabahat

Kuveytli Murabahat

Murabahat Gayrimenkul Çözümleri Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Grup gıda sektörüne iddialı bir giriş yaparak EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş. ile ortak oldu. Yeni sektörler için de hazırlıklar sürüyor...

Kuveytli Murabahat, Üçöğün Catering firmasına ortak oldu!

Kuveytli Murabahat, Sinpaş'ın eski patronlarından Ömer Faruk Çelik'e ait EYG Grup'un iştiraki Üçöğün Catering'e ortak oldu. Kuveytli şirket, Üçöğün'ün yüzde 50 hissesini alarak Türkiye'de bu alandaki ilk yatırımına imza attı.

Kuveytli dernek Şanlıurfa'da 3 okul yapacak!

Kuveyt merkezli Necat Yardım Derneği, Şanlıurfa'da 12 derslikli lise, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 1 halı saha inşa edecek.

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

Oya Zingal halı satıcılığından CEO’luğa baba öğüdü ile yükseldi!

Körfez ülkelerinde gayrimenkul, perakende, IT sektörlerinde yatırımları bulunan Kuveytli Yatırım Fonu Murabahat Group’un Türkiye yapılanması Mresco Türkiye Group CEO’luğunu yapan Oya Zingal’in öğrencilik yıllarında halı satarak başladığı iş yaşamı örnek bir başarı öyküsü.

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak!

Kuveytli hayırseverler tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur'un yaptığı dua sonrasında okulun temeline ilk harç ve tuğla yerleştirildi.

Tarihi İpar Köşkü'ne yurt dışından talip var!

Ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından inşa edilen İpar Köşkü 45 milyon dolara satışa çıkarıldı. Köşkün taliplileri arasında Türkiye’nin yanı sıra ABD, Rusya ve Kuveytli yatırımcılar var.

Mresco, Sultan's Suites'teki örnek dairelerini tanıttı!

Kuveyt’in en büyük gruplarından biri olan Murabahat Gayrimenkul, Nef Ataköy'de satın aldıkları 6 rezidans katını kısa ve uzun dönemli kiralama şeklinde ''Sultan's Suites'' markası altında topladı. 

Arap aktivistlerin Türkiye tercihinin sebebi ucuz konut!

Kuveytli Abdulhamid yaz tatilini Avrupa yerine Türkiye'de geçirmek istediğini dile getirerek, bunun sebepleri arasında, Müslüman bir ülke olması dolayısıyla yemek, giyim ve ibadet konusunda sıkıntı çekilmemesi, konut, yiyecek ve giyimin daha hesaplı olmasının yer aldığını söyledi.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Cengiz Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Mafa yaptığı açıklamada inşaatını tamamlamak üzere oldukları Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasını mayıs ayı içinde Kuveytli yetkililere teslim edeceklerini söyledi.

Kuveytli fondan Yalova’ya 82 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü'nün açılışıyla birlikte Yalova yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. 

Kuveytli NBK’dan gayrimenkule 150 milyon dolarlık fon!

Kuveyt merkezli yatırım fonu NBK, alnternatif yatırımcılarla birlikte topladığı 75 milyon dolarlık fonu 150 milyon dolara çıkardı.

Kuveytli bakandan Türk müteahhitlere açık çek!

Türk yatırımlarının Kuveyt'te artmasını isteyen Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Halid Nasır Abdullah er-Rudan, müteahhitlere açık çek verdi.

Kuveytli mühendis kızlara burs desteği!

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi Kuveyt'te de hayata geçiyor. Kuveyt Üniversitesi ile protokole göre, elektrik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs verilecek.

Öldürülen iş adamları Türkiye'ye emlak işi için geldi!

İran asıllı Saeed Karimian ve Kuveytli hayırsever Muhammed Mer Al-Mutairi'nin Sarıyer'de öldürülmesiyle ilgili gerçekler araştırılıyor. İddialara göre, iki iş adamı Türkiye'de gayrimenkul reklamı için gelmiş.

Kuveytli Murabahat Haberi

Kuveytli Murabahat

Murabahat Gayrimenkul Çözümleri Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Grup gıda sektörüne iddialı bir giriş yaparak EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş. ile ortak oldu.  Yeni sektörler için de hazırlıklar sürüyor... 


Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, gayrimenkul alanındaki iddiasını yeni sektörlere de taşıyor. Bu amaçla şirket gıda sektörüne yatırım yaptı ve EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş.'nin yüzde 50 hisselerini satın aldı. Murabahat kaliteli, lezzetli  ve sağlıklı hizmeti standart hale getirerek sektörün önemli oyuncuları  arasına girmeyi hedefliyor. 

Türkiye’de yatırımlarının devam edeceğini belirten Murabahat Türkiye (Mresco Türkiye) CEO’su Oya Zingal Dural, “Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine olan inancımız büyük. 2008 yılından beri Türkiye’deki süregelen gayrimenkul yatırımlarımıza gıda sektörünü de eklemiş bulunuyoruz. Hedefimiz gıda sektörünün önemli oyuncularından biri olmak. Önümüzdeki dönemde...