29 / 03 / 2024

kuzey marmara otoyolu imar planını kim yaptı

kuzey marmara otoyolu imar planını kim yaptı

İstanbul'un Üçüncü Köprüsü Yavuz Sultan Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet Özdal ve Arzu Özdal, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından meslekten men edildi.

Ahmet Akın'dan Kuzey Marmara Otoyolu açıklaması!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimlerindeki olağanüstü ek maliyet artışlarını sahiplenen olmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuya ilişkin konuştu.

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının iş bitiminden sonra değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ek maliyet artışları TBMM gündeminde!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan ek maliyet artışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ihale şartları değişti mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartların değiştirildiğini söylemişti. Peki ihalenin şartları ne oldu? İşte detaylar...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi mecliste!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Öztunç'tan Kuzey Marmara Otoyolu açıklaması!

Kuzey Marmara Otoyolu’nda, iş bitimi sonrası sözleşmede değişiklik yapılarak araç geçiş garantisi 4 katına kadar yükseltildi. Aynı zamanda işletme süresi 9 yıldan 13 yıla çıkarıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuya ilişkin konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesiminin müşavirlik ihalesi 12 Nisan'da!

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesiminin müşavirlik ihalesi 12 Nisan tarihinde yapılacak.

Ahmet Akın'dan Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesimi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Nakkaş-Başakşehir kesimine ilişkin açıklama yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili soru önergesi verildi!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zamanın ve konforun değeri Kuzey Marmara Otoyolu ile yeniden belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece Marmara'nın değil, tüm Avrasya Bölgesi'nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rolü olduğunu açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yeni kesimleri yarın trafiğe açılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda bulunan TEM-İzmit-1 Kavşağı ile TEM-Akyazı Kavşağı arası kesim yarın hizmete açılıyor. 

kuzey marmara otoyolu imar planını kim yaptı Haberi

kuzey marmara otoyolu imar planını kim yaptı


İstanbul 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelere karşı olduğunu Gezi olayları sırasında yayımladıkları açıklama ile duyuran Taksim Platformu'nun etkin örgütlerinden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun imar plancılarını meslekten men etti.


Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü projesinin imar planını yapan şehir plancıları Ahmet ve Arzu Özdal'a, üyesi oldukları TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından '3 ay süre ile meslekten men' cezası verildi. 


Ortaklar, 'yargısız infaz' yapıldığını belirterek kararın iptali için mahkemeye başvurdu. Ankara İdare Mahkemesi'nde dava konusu olan olay şöyle gelişti: 2 Haziran 2011'de ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu imar planı işini Ahmet Özdal ve ortağı Arzu Özdal'a ait Bige İnşaat firması aldı. TMMOB Şehir Plancıları Odası, planlama...