29 / 03 / 2024

Leasing sektörü 2015

Leasing sektörü 2015

Döviz kurlarındaki sert yükseliş nedeniyle leasingde TL payı rekor seviyelere çıkarken, şirketler üretim araçları almak yerine gayrimenkul işlemi yaparak borcunu uzun vadeye yaymaya çalışıyor.

Leasing desteği inşaat sektörü için can simidi oluyor!

Finansal Kurumlar Birliği 25 Ocak 2018 tarihinde, İstanbul Ticaret Merkezi Ege Salonu’nda gerçekleşecek “Leasing ve Kobiler Birlikte Güçlü ve Güvenli Yarınlara” buluşmasında inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek. 

Leasing sektöründe kiralama alacakları arttı!

Leasing sektörü büyümeye devam ediyor. Finansal kiralama alacakları bu yıl ilk altı aylık dönem itibarıyla yüzde 24 büyüyerek 47,4 milyar TL seviyesini gördü.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye nasıl bakıyor?

Bu yıl tarihi bir sınavdan geçen inşaat sektörü, 2015'in satış rakamlarını yakalamayı başardı. 2017'de gayrimenkul sektörünü neler beklediğini yorumlayan sektörün önde gelenleri 2017 yılına umutla bakıyor

Leasing sektöründe iş ve inşaat makinelerine talep güçlü!

DenizLeasıng Genel Müdürü Kahraman Günaydın, "İş ve inşaat makineleri, sektör açısından her zaman rekabetin yüksek olduğu ve tüm leasıng şirketlerinin aktif olduğu bir alan" dedi.

Şenol Altundaş: Bu yıl leasing sektöründe gayrimenkul öne çıkacak!

Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, leasing sektörünün bu yıl 2015 yılında olduğu gibi gayrimenkul sektörünün işlemlerine ağırlık vereceğini söyledi, iş makineleri sektörü de öne çıkan sektörlerden biri olacak.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu yayınladı!

GYODER Gösterge "Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu ve Yıl Değerlendirmesi" ni yayınladı. Raporda 2015 yılı değerlendirmesine ve 2016 yılı öngörülerine de yer verildi.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

Ekonomistler Türk yapı sektörünü 25 Şubat'ta değerlendirecek!

25 Şubat 2016 Perşembe günü “Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor / Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri” konulu düzenlenecek etkinlikte Ekonomist ler raporu 2016 yılının öngörüleriyle birlikte değerlendirecekler.

Beyşehir 2015'de inşaat sektörünün parlayan ilçesi oldu!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in geride kalan 2015 yılında da inşaat sektörünün gözde bir ilçesi olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

Gayrimenkul sektörü 2016'dan umutlu!

Türkiye ekonomisine en büyük ivmeyle katkı sağlamasına alışık olduğumuz inşaat sektörü, 2015'i tabiri caizse bekleme butonunda geçirdi. İnşaatın ekonomiye katkısı azalsa bile, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkı payının ortalama %4,5 olduğu görülü

Emlak sektörü 2015'te ayağa kalkamadı!

Emlak sektörü 2015 yılında üst üste gelen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlar sebebiyle bir hayli atak yapamadı. Siyasi istikrarın tekrardan yakalanması ile umutlanan emlak sektörüne en büyük darbeyi ise Rusya vurdu.

İnşaat sektörü temsilcilerinden 2015-2016 değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden olan Özen Kuzu, Şemsettin Aydın, Sefa Demirbaş, Habib Arıkan ve Ahmet Yıldız 2015-2016 yılı konut piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Leasing sektörü 2015 Haberi

Leasing sektörü 2015

Kuruluşundan bu yana üretime yönelik fonlama yapan leasing sektöründe ağırlık gayrimenkule kaydı. 2 yıl önce yapılan yasa değişikliği ile leasing şirketlerine verilen sat-geri kirala izni ile gayrimenkulün sektördeki payı yüzde 36’ya kadar yükseldi. Sat-geri kirala izni gelmeden önce iş makinelerinin leasingden aldığı pay yüzde 27-27 civarında iken bu rakam yüzde 17’lere geriledi. 


Sat - geri kirala sisteminde şirketler bilançolarındaki gayrimenkulü leasing şirketine önce satıp ardından geri kiralıyor. Bu sayede şirket gayrimenkulünü teminat göstererek uzun vadeli fonlama sağlıyor. Normalde bir üretim aracını şirketler adına satın alarak o şirkete kiralayarak üretimi fonlayan leasing şirketleri, teminat sorunu yaşamadıkları gayrimenkul işine ağırlık vermeye başladı. 


Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, “Leasing sektörünün üçte biri yeni bir yatırım için değil borcunu yaymak için kullanılmaya başlandı. Gayrimenkulün...