28 / 03 / 2024

Limanlar İnşaatı

Limanlar İnşaatı

6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun 8625 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, yurt kıyılarındaki şehir ve kasabaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatına ilişkin hükümler bulunuyor...

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Global Liman, Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak!

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

Yunanistan Adalarını, Kamu Binalarını ve Limanlarını satıyor!

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle parsel parsel topraklarını satıyor. Adalarını, limanlarını, plajlarını ve stadyumlarını satılığa çıkaran ülke, 50 milyar euro gelir hedefliyor.

Yunanistan'da limanların özelleştirilmesine son verilecek!

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Balıkçı barınakları nereye bağlı?

Barınaklar kiralanabildiği gibi; 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun çerçevesinde geçici olarak ya da Bakanlar Kurulu Kararı ile kesin devir alınabiliyor. Peki, balıkçı barınakları nereye bağlı?

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun!

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun 04 Haziran 1959 tarihinde 10222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kanun ile 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanuna bazı hükümler eklendi...

Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun!

6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun 8625 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, yurt kıyılarındaki şehir ve kasabaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatına ilişkin hükümler bulunuyor...

GAP İnşaat Türkmenistan’ın en büyük liman projesini üstlendi!

Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat Türkmenistan’da Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları Projesini inşa edecek, “Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları” projesinin toplam saha oturum alanı 1.209.400 metrekare olacak.

Yat limanlarının doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'de 17 bin 500 yat bağlama kapasitesine sahip yat limanlarının doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı...

Büyükçekmece sahilleri ve limanlarının genel görüntüleri!

Büyükçekmece sahil ve limanlarını havadan görüntülerini www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi...

Ulaştırma Bakanlığı, 3 liman inşaatını ihaleye çıkarıyor!

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü; İzmir Karaburun Yat Limanı projesinin gerçekleştirilmesi ve işletilmesi işini, Avşa Adası Türkeli Yat Limanı inşaatı işini ve Karasu Liman İnşaatı'nı ihaleye çıkardı...

Limanlar İnşaatı Haberi

Limanlar İnşaatı

LİMANLAR İNŞAATI HAKKINDA KANUN


 Kanun Numarası : 6237

 Kabul Tarihi : 27/1/1954

 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/2/1954 Sayı : 8625

 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 35 Sayfa : 289 


Madde 1 – Yurt kıyılarındaki şehir ve kasabalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatı ile tesisat, teçhizat ve onarımlarının, buralarda ve kıyılarımızın icabeden mahallerinde tarama ameliyatının ve bunlara ait etüd ve projelerin yaptırılması ve bu işlere lüzumlu makine ve vasıta satın alınması, bakım ve onarımları ve buna müteferri depo ve atelyelerin kurulması ve işletilmesi ve diğer her türlü giderler için yıllık ödeme miktarı (30) milyon lirayı geçmemek üzere (300) milyon liraya kadar gelecek yıllara geçici taahhütlere girişmeye Bayındırlık Vekili ve faizleri ile birlikte bu meblağın % 50...