25 / 04 / 2024

lojmandan çıkarma

lojmandan çıkarma

Hangi konutlar "lojman" olarak nitelendiriliyor? Lojman nedir? Lojman türleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve lojman evleri ile ilgili detaylara ve kanun hükümlerine ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ordu Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük projeleriyle Cannes'a çıkarma yaptı. Ordu, yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıttı. Projeler arasında 120 milyon liralık Melet Irmağı Projesi dikkat çekti.

Hatay, Mipim Gayrimenkul Fuarı'na çıkarma yapacak!

Suriye’de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için Mipim Gayrimenkul Fuarı’na çıkarma yapacak. Savaş, “Bölgede bir kriz yaşandığı için yatırım maliyetlerindeki düşüş yüzde 50’yi bulabilir” dedi.

DKY İnşaat ile Ergaz'dan Ataşehir'e karma proje!

Ergaz A.Ş. Genel Müdürü Abubekir Yağız ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, İstanbul Ataşehir’de 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak, yeni bir karma tip yaşam projesine imza attı.

Veraset ilamı çıkarma süresi nedir?

Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren belge veraset ilamı oluyor. Peki, veraset ilamı çıkarma süresi nedir? Veraset ilamı ne zaman alınmalı?

Lojmandan çıkış dilekçesi!

Kamu görevlilerine tahsis edilen konutlar lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Kamu çalışanları, görevleri sona erdikten sonra bu evleri taliye ediyor. İşte lojmandan çıkış dilekçesi örneği..

İş GYO Tuzla'daki karma projenin değerleme raporunu açıkladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Tuzla'da bulunan karma projeye ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen gayrimenkul değerleme raporu..

Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini yapacak!

Next Level markasıyla Ankara'nın ilk karma projesini gerçekleştiren Pasifik İnşaat, Ankara'da tek parsel üzerinde Türkiye'nin en büyük karma projesine imza atmaya hazırlanıyor. İşte projenin ayrıntıları...

Kahramanmaraş, Dubai İnşaat Fuarı'na çıkarma yaptı!

KMTSO ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen, 21-25 Kasım 2015 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşen DUBAİ BIG 5 2015 İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı’na Kahramanmaraşlılar 30 kişi ile çıkarma yaptılar.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend karma projeler!

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

Teknik Yapı'dan Denizli'ye karma proje!

Evora İstanbul benzeri bir projeyi Denizli'de yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, 1.500 konutluk karma projeyi Ocak 2016'da satışa sunacak.

Teknik Yapı'dan Denizli'ye karma proje!

"Yükümüzü sardık, çıktık İstanbul dışına" diyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, Denizli'deki karma projeyi Ocak 2016’da satışa sunacaklarını, ardından başka Anadolu projelerinin de geleceğini söyledi.

Bor Karma OSB, altyapısını güçlendiriyor!

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayicilerin, ihtiyaçları doğrultusunda OSB'ye basınç düşürücü istasyonlar ve OSB içi dağıtım şebekesinden oluşan yaklaşık 5 milyon TL maliyetle doğalgaz dağıtım tesisi kurulacak.

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.

lojmandan çıkarma Haberi

lojmandan çıkarma

Lojman nedir?

Lojman evleri, kamu konutları olarak da ifade ediliyor. Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor.


Lojmanlarla ilgili hükümler Kamu Konutları Kanunu kapsamında 3. maddede şu şekilde açıklanıyor;


Madde 3 – 

Kamu konutları, tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılır:

a) Özel tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikli konutlardır.


b) Görev tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek makam ve rütbe sahiplerine, görevlerinin önemi ve özelliği, 

yetki ve sorumlulukları gereğince tahsis edilen konutlardır.


c) Sıra tahsisli konutlar; hizmet süresi, daha önce kamu konutlarından yararlanma durumu ve süresi, çocuklarının ve bakmakla mükellef olduğu aile fertlerinin sayısı, aile fertlerinin gelir durumu, konuttan yararlanma için bekleme süresi, 

eşinin de bu Kanun kapsamına...