27 / 04 / 2024

maarif vakfı afrika

maarif vakfı afrika

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

TMV Afganistan'ın başkentinde ilkokulu açtı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de ilkokul açtı. Modern bina olarak inşa edilen okulda 288 öğrenci eğitim görecek.

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

TMV, New York Tirana Üniversitesi'ni satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Arnavutluk’taki eğitim kurumlarını satın aldı. 2002 yılında faaliyete başlayan New York Tirana Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alındı.

Türkiye inşaat sektörü Afrika'da çok güçlü!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ''Türkiye'nin Afrika Politikası'' söyleşisinde konuşan Afrika Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekil Cemalettin Kani Torun, Türkiye inşaat sektörünün Afrika'da çok güçlü olduğunu söyledi..

Maarif Vakfı Afganistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da bulunan ve FETÖ'ye bağlı 12 lise ve 3 dershaneyi devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı, New Jersey'de okul açıyor!

Türk ve Müslümanların yaşadığı Clifton şehrindeki okul, pilot uygulama olarak yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

maarif vakfı afrika Haberi

maarif vakfı afrika

Afrika'da 144 okulu ve 17 yurdu olan Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tanzanya'da ülkenin kuzeyindeki Arusha eyaletinde yeni bir okul açtı. TMV'nin, Tanzanya'da 30 dönüm arazi içerisinde anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu bulunan 260 öğrenci kapasiteli okulun açılışını yaptığı törene, Türkiye ve Tanzanya'dan da çok sayıda yetkili gitti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tanzanya'da parlamento üyesi olan ve 15 yıl Adalet, Aile, Gençlik, Çocuk ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan eğitimci Mary Nagu, TMV'ye ülkede daha fazla okul ve yurt açma çağrısı yatpı ve şu şekilde konuştu:

"Ben inanıyorum ki TMV'nin Arusha'daki okulu, Tanzanya'nın en iyi okulu olacak. Bu okulda çevre illerden de öğrencilerimiz var. O nedenle, TMV'den Arusha'daki bu okula yurt açmalarını ve öğretmenlere daha iyi imkanlar sunmanızı bekliyoruz. Aynı...