20 / 04 / 2024

Mahkemeden Yassıadanın imara açılmasına ret

Mahkemeden Yassıadanın imara açılmasına ret

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 14 Mayıs 2015 tarihinde katıldığı törenle Yassıada ile bitişiğindeki Sivriada'nın imara açılmasına İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi ‘dur' dedi. Karar nasıl yorumlandı?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Antalya'da 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Antalya'daki denetimlerde 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik." dedi.

Doğal alanların imara açılması iddiası TBMM gündeminde!

Koruma altındaki doğal alanların imara açılması yönündeki uygulama meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Mahkemeden Yassıadanın imara açılmasına ret Haberi

Mahkemeden Yassıadanın imara açılmasına ret


‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları' adıyla hayata geçirilen projenin temeli geçtiğimiz mayıs ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından atılmıştı. Tarihi adanın turizme açılmasıyla otel ve restoranların yapılmasının da önü açılmıştı. İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi'nin önceki gün verdiği kararla, adaya yapılacak bu projeyi iptal etti. Mahkemenin vermiş olduğu karar sonrası değerlendirmelerde bulunan dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yeğeni Hasan Serdar Bilir, verilen karardan mutlu olduklarını belirtti. Yassıada'nın aslına uygun şekilde ‘Demokrasi Müzesi' olması gerektiğini ifade eden Bilir, “Oraya otel, eğlence merkezi yapılması saygısızlık olacaktı. Orada Türkiye'nin çok kıymetli kişileri haksız yere yargılandı. Dolayısıyla bu karar çok olumlu doğrusu. Başından beri bu fikri savunduk. Müze haline gelirse gelecek kuşaklara demokrasi adına verdiğimiz mücadeleyi anlatan bir yapıt olarak kalmış olur.” dedi.


Adnan Menderes Dernekleri...