25 / 04 / 2024

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 



Edirne'de yaşayan 82 yaşındaki Kıymet Peker, 7 yıl önce parkı yıkmak için gelen kepçelerin önünde eylem yaparak parkın imara açılmasını engellemek için mücadele vermeye başlamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kıymet Peker verdiği mücadelede mutlu sona ulaştı. 

31 Mart 2014'te 1. Murat Mahallesinde yer alan çocuk parkının imara açılmasını önlemek için mücadele veren Kıymet Peker'e o dönemin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da destek vermişti. 2014 yılında başlayan hukuki süreç bugün itibariyle sona erdi. Edirne Büyükşehir Belediyesi mülk sahibinden arsayı satın alarak parkı Kıymet Teyze Çocuk Parkı olarak düzenleyecek. 

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Kıymet Teyze karardan mutlu 

Mahallesinde bulunan park yıkılmadığı için mutlu olduğunu söyleyen Kıymet Peker, o dönem yaşadıklarını şu şekilde anlattı: 

"Şu halimde de olsa yine karşı koyardım. Buraya ev yapamazsınız dedim, kepçenin önünde bekledim. Şimdi mutluyum parka ev yapılmayacak, park olacak. Çocuklar beni yıllardır ziyaret ettiler, halimi hatırımı sordular. Çocuklarımıza park olsun istedim hep. Herkes için istedim temiz bir alan, temiz bir yer olsun. Otursunlar yeşillikte temiz bir nefes alsınlar istedim. Çok mutluyum. Nineler torunlarını getirecek. Yaşlılarımız burada oturacak, çocuklar oynayacak.

Parkın yeni isminin çocuklar tarafından konulmasını isteyen Kıymet Peker, "Parkın adı benim adım olmasın. Buranın sahibinin adı ya da belediyenin adı olsun. Pakın adını çocuklar belirlesin."

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

"Kıymet Teyze Parkı oluyor"

Parka yönelik açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Gürkan söz verildiği gibi park alanının korunacağını dile getirdi.

Parkın bir ay içerisinde açılacağını söyleyen Gürkan şunları söyledi: 

Belediye başkanlığımda ilk günümdü ama henüz mazbatayı almamıştım. Bu alanda kocaman iş makineleri, kepçeler ve bir sandalyede tek başına oturan bir tonton teyzemiz vardı. Yanına geldim, ne oldu teyze seni kimler üzdü dedim. 'Ben buraya torunlarımı oynamaya getiriyorum yeşil alana, baksanıza buraya inşaat yapacaklarmış bina yapacaklarmış.' dedi.O gün Kıymet teyzeme bir söz verdim ve ardından bir hukuk mücadelesi başladı. Uzun sürdü, tam 7 yıl sürdü. 7 yılın sonunda bu arkamdaki yeşil alanın tapusunu belediyemizin üzerine almayı başardık. Şimdi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz düzenlemesini yapıyor. Bir ay sonra burayı sevgili Kıymet teyzemle beraber Edirne'mizin, mahallemizin çocuklarına söz verdiğimiz gibi Kıymet Teyze Parkı olarak açılışını hep beraber yapacağız. Kıymet teyzeme, çocuklarımıza ve Edirne'mize hayırlı olsun."

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!


Geri Dön