27 / 04 / 2024

edirne park yıkım kararı durdurma

edirne park yıkım kararı durdurma

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Eyüpsultan Yeşilpınar Gençlik Parkı yıkımı yeniden durduruldu!

İBB tarafından gerçekleşen Eyüpsultan Yeşilpınar’da bulunan Gençlik Parkı yıkımları yeniden durduruldu.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Trabzon Beşikdüzü'nde yıkım krizi!

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bulunan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu parkının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için ilk kepçe vuruldu. Bir grup protesto ederken, yıkım durduruldu.

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Konyaaltı Sahil Projesi için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında, Beach Park içerisindeki binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi.

Edirne Cumhuriyet Parkı yıkılıp tekrar yapılacak!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun. Bizim tüm çabamız bu yönde" dedi.

Mersin Deniz Parkı'nın yıkımı mahkemeye taşındı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li eski başkanı Macit Özcan, kendi döneminde yapılan ve yaklaşık 35 milyon liraya mal olan Deniz Park’ın yıkımının usulsüz olduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulundu...

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Kumluca Beykonak sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Eko Kumul Park sahil projesinin bulunduğu alandaki belediyeye ait deniz obalarının yıkımına başlandı.

edirne park yıkım kararı durdurma Haberi

edirne park yıkım kararı durdurma

Edirne'de yaşayan 82 yaşındaki Kıymet Peker, 7 yıl önce parkı yıkmak için gelen kepçelerin önünde eylem yaparak parkın imara açılmasını engellemek için mücadele vermeye başlamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kıymet Peker verdiği mücadelede mutlu sona ulaştı. 

31 Mart 2014'te 1. Murat Mahallesinde yer alan çocuk parkının imara açılmasını önlemek için mücadele veren Kıymet Peker'e o dönemin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da destek vermişti. 2014 yılında başlayan hukuki süreç bugün itibariyle sona erdi. Edirne Büyükşehir Belediyesi mülk sahibinden arsayı satın alarak parkı Kıymet Teyze Çocuk Parkı olarak düzenleyecek. 

Kıymet Teyze karardan mutlu 

Mahallesinde bulunan park yıkılmadığı için mutlu olduğunu söyleyen Kıymet Peker, o dönem yaşadıklarını şu şekilde anlattı: 

"Şu halimde de olsa yine karşı koyardım. Buraya ev yapamazsınız dedim,...