28 / 03 / 2024

Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı plan değişikliği

Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı plan değişikliği

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Mihrişah Valide Sultan İmareti açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Eyüpsultan'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti'nin açılışını gerçekleştirdi.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki restorasyon tamamlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

İstanbul'da 101 ecdat yadigarı eser restore edildi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009'dan bu yana Süleymaniye, Nusretiye, Fatih, Şehzadebaşı, Pertevniyal Valide Sultan gibi selatin camilerinin de aralarında yer aldığı 101 tarihi yapının restorasyon çalışmasını tamamladı

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Robbie Williams'tan eşine Valide Sultan Dairesi hediyesi!

Dünyaca ünlü şarkıcı Robbie Williams, Türk asıllı oyuncu Ayda Field'e tarihi bir doğum hediyesi verdi. Williams, Topkapı Sarayı’ndaki ‘Valide Sultan Dairesi’nin benzerini, Kaliforniya’daki malikanesine inşa ettirdi.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfı'ndan yapım karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfı'na ait harap çeşme ve tarlayı yapım karşılığı kiraya veriyor. İhalesi 31 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Cedit Valide Sultan Vakfı 25 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Fatih’te Kargir 1. Vakıf Hanı niteliğindeki Cedit Valide Sultan Vakıf Binası 7 Temmuz 2015 günü saat 14:30'da restorasyon-onarım karşılığı 25 yıllığına kiraya verilecek.

2000 yılında Ayakapı Hamamı kereste deposu olarak kullanılıyormuş!

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı plan değişikliği Haberi

Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı plan değişikliği

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde özel bir şirketin mülkiyetindeki yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğündeki parselin “bakım ve akaryakıt istasyonları” olan fonksiyonu, “yüksek öğretim tesis alanı” şeklinde yapıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde kabul edilen plan değişikliği teklifi, İBB Meclisi'ne yollandı. 

İBB Meclisi'nin Eylül ayı oturumlarında gündeme getirilen plan değişikliğinin sebebinde parselin yakınında başka akaryakıt istasyonlarının yer alması ifade edildi.

Plan notlarına göre net inşaat alanı katsayısı 2 şeklinde gösterilirken; yüksekliğin de daha önce İBB Meclisi tarafından onaylanan siluet sınırlarına uygun tutulacağı söylendi.

Yüksek öğretim tesisi alanında özel üniversite ya da sağlık uygulama araştırma merkezi inşa edilebilecek. 

Bu durumda birinci ve ikinci bodrum katlarda bulunacak konferans salonu, teknik odalar, giyinme odaları, yemekhane, laboratuvar gibi alanlar inşaat alanına hesabına yani emsale dahil olmayacak.