24 / 04 / 2024

maketten satışa tepki Esenyurt

maketten satışa tepki Esenyurt

İstanbul Esenyurt'ta 2011 yılında yılında ev ve dükkan satın alan ancak parayı ödedikleri halde tapularını alamayan 1024 mağdur duruma tepki gösterdi.

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!

Muğla Köyceğiz'deki bağlı Toparlar Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekarelik alanın açık artırma ile satışa sunulmasına köylülerden tepki geldi.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...

Esenyurt'ta maketten satışa tepki geldi!

İstanbul Esenyurt'ta 2011 yılında yılında ev ve dükkan satın alan ancak parayı ödedikleri halde tapularını alamayan 1024 mağdur duruma tepki gösterdi.

Ankara Çaldağı'ndaki arsaların satışa çıkmasına tepki!

Ankara'da, darbe girişimi sonrası davaları devam ederken Büyükşehir Belediyesi'nin Çaldağı'ndaki arsaları satışa çıkartmasına Mimarlar, "Büyükşehir Çaldağı'nda OHAL fırsatçılığı yapıyor" diyerek tepki gösterdi.

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Çaldağ arsa satışına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çaldağ Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı imar planına ilişkin dava sürerken Çaldağ'ında bulunan arsasını satışa çıkarmasına tepki gösterdi.

Altunizade Konakları satışa çıkıyor!

İstanbul Altunizade’de Selçuk Ecza Deposu ile ortak geliştirdiği konut projesinde inşaatı tamamladıklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Maketten ev satışını doğru bulmuyorum. Projeleri bitirmeden satışa sunmayacağız” dedi.

Aykurt Nuhoğlu'ndan Kadıköy'deki son kamu arazisinin satışına tepki!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,Kadıköy Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Kamu arazilerinin bu şekilde satışa çıkarılması doğru değil." dedi.

İzmit'te 37 adet arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösterildi!

İzmit Belediyesi kendisine ait olan toplam 11 bin 776 metrekare üzerindeki 37 adet arsayı satışa çıkardı. Uzun süredir arsaların üzerinde ikamet eden ailelerden bazıları, ihale bedellerini yüksek bularak belediyeye tepki gösterdi

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

Maketten satışta anlaşmalı bankalardan kullanılan konut kredilerinin detayları!

Yasa koyucu maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli satışlarda tüketici mağduriyetlerini engellemek için bazı zorunluluklar getirmiştir. Konuyu Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk...

Maketten satışa yeni düzenlemeler geliyor!

Hükümet seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı. Torbada inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemeler yer alacak. Maketten satışlarda teslim süresi 42 aya çıkartılacak.

maketten satışa tepki Esenyurt Haberi

maketten satışa tepki Esenyurt

Esenyurt'taki bir inşaat projesinden 2011 yılında ev ve dükkan satın alan ancak parayı ödedikleri halde tapularını alamayan 1024 mağdur adına bir grup eylem yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen bir mağdur da, "Bize sahnip çık sayın Cumhurbaşkanım.15 Temmuz gecesinde bu halk sana sahip çıktı. Sen de bize sahip çık" dedi. 


Yetkililerle görüştüler 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanarak müteahhidi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet etti. İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, "Sayın Cumhurbaşkanımız milletini eziyorlar. Milletine sahip çık" yazılı pankart açtı. Grup içerisinden bazıları, içeri girerek parti yetkilileriyle görüştü. 



Çözüm sözü aldılar 

Çözüm sözü alan grup temsilcileri, olaysız dağılırken, mağdurlar müteahhidin ortada olmadığım, yerlerini vermemek için her türlü engelin çıkarıldığını söyledi. Grup Bir maket mağduru "Çocuklarım doğmadan para ödemeye başladım. Çocuklarım büyüdü, hâlâ dairemi alamadım" dedi.


İstanbul...