28 / 03 / 2024

mal bildirimini kimler verir

mal bildirimini kimler verir

Borçlunun borcuna yetecek tutarda mal varlığını ve geçim kaynaklarını vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi gerekiyor. Mal bildirimi nedir, nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı...

Kimler emlak vergisi ödemez 2022?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisini bazı mal sahipleri ödemiyor. Peki, kimler emlak vergisi ödemez 2022? Emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Mirastan kimler faydalanabilir? Kimler mirasçı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirasımdan kimler faydalanabilir?'' sorusunu yanıtladı...

2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için kişilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Peki 2018'de kimler emlak vergisi ödemeyecek? İşte muaf olanlar...

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Kira gelir vergisini kimler öder?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?

Kira gelir vergisini kimler ödemez?

Mesken ve işyerini kiraya veren taşınmaz mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödüyor. Peki, kimler kira gelir vergisni ödemez? Kira gelir vergisi ödememek için ne yapılması gerekiyor?

Kira stopajı kimler ödemez?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi (tevkifat) yapmak zorundadırlar. Peki, kira stopajı kimler ödemez?

Konut kredisini kimler çekebilir?

Taşınmaz mal satın almak için bankadan alınan ve taşınmaz mala ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor.Peki,konut kredisini kimler çekebilir?Hangi evlere konut kredisi verilmez?

Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından belediyeye ödenen vergiler arasında yer alıyor. Çöp vergisi olarak da bilinen iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler öder?

2014'te kimler kira geliri beyannamesi verecek?

Kira gelirine konu mal ve haklar, Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanıyor. Gayrimenkul ve gayrimenkul olarak tescil edilen haklar kira geliri konusuna giriyor. Peki 2014'te kimler kira geliri beyannamesi verecek?

Kimler ikamet tezkeresi alamaz?

Kimler ikamet tezkeresi alamaz? İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir? Türkiye'de oturduğu müddetçe huzur ve asayişi ihlal eden yabancılara ikamet tezkeresi verilmiyor. İşte ikamet tezkeresinin reddolunacağı durumlar...

Manavgat'ta köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları devredildi!

Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda köy, belde ve ilçe belediyelerinin mal varlıkları, personel sayıları ve muhasebe kayıtları tutanak altına alınarak devir teslim işlemi gerçekleştirildi...

Kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar!

Riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar hangileridir? İşte anlaşmalı bankalar...

mal bildirimini kimler verir Haberi

mal bildirimini kimler verir

Mal bildirimi nedir?

Mal bildirimi; borçlunun borcuna yetecek tutarda mal varlığını ve geçim kaynaklarını vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi olarak tanımlanıyor. Peki kimler mal bildiriminde bulunur?


Borçlu borcuna karşılık kendisinde veya kendisine ait olup da üçüncü şahıslar elinde bulunan mal, alacak ve hakları da tahsil dairesine bildiriyor.


Mal bildiriminde yer alması gereken hususlar;

Borçlunun kendisinde veya borçluya ait olup da üçüncü şahıslar elinde bulunan mal, alacak ve hakları mal bildiriminde bulunur.


- Yapılan mal bildiriminin borçlunun borcuna yetecek tutarda olması esastır.


- Mal bildiriminde bulunan borçlu, bildirimde bulunduğu malın miktarını, nevi’ni mahiyetini, vasfını, değerini 

belirtmelidir. 


- Mal bildiriminde borçlu, her türlü gelirlerini veya kendisine ait malının olmadığını ve yaşayış tarzına göre geçim kaynaklarını da ayrıca mal bildiriminde belirtmelidir. 


- Borçlu, mal bildirimine rağmen borcunu ne şekilde...