27 / 04 / 2024

mal sahibinin hakları nelerdir

mal sahibinin hakları nelerdir

Mal sahibinin hakları arasında kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı evden çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç keyfi tadilatlarını kabul etmemek vs bulunuyor....

Ev sahibi hakları!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bir konutun kiraya konu olması durumunda ev sahibi hangi haklara sahip oluyor? Ev sahibi hakları nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? Ev sahibi kiradaki evini satabilir mi? Kiracı kira bedelini ödemezse ev sahibi ne yapabilir? İşte ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla...

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

Ev sahibinin hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Evini kiraya veren birinin hakları kısıtlı görünüyor. Haklarını araması için çabuklaştırıcı hükümler öngörülemez mi?' sorusunu yanıtladı.

Kiracının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ev sahibi evi satacağını söyleyerek 3 ay sonra bitecek sözleşmemiz sonunda evden çıkmamızı istiyor. Bu konuda kiracı olarak haklarımız nedir? ‘Evden çıkmıyoruz’ dersek ev sahibinin hakları nelerdir?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde mülk sahibinin hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm projelerinde, Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunuyor. Gayrimenkul sahipleri sunulan seçeneklerden dilediklerini değerlendirerek, desteklerden yararlanabiliyor.

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

10 soruda ev sahibinin hakları!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahibi ile kiracının bazı hak ve sorumlulukları doğuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? İşte yanıtı..

5 soruda devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Arsa tapusuna şerh koyulur mu?

Tapu şerhi, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapu kütüğünde konulabiliyor. Peki, arsa tapusuna şerh koyulur mu? Şerh nasıl koyulur?

Kiracı ev sahibine dava açabilir mi?

Kira hukuku gereğince kiracı ile mal sahipleri bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, mal sahibinin kiracının haklarına cevap vermemesi halinde kiracı ev sahibine dava açabilir mi? Açamaz mı?

mal sahibinin hakları nelerdir Haberi

mal sahibinin hakları nelerdir


Kiraya verilen bir gayrimekul varsa mal sahibi ve kiracı sorumlu olduğundan bazı görev ve hakları da ortaya çıkıyor. Mal sahibinin hakları arasında kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı evden çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç keyfi tadilatlarını kabul etmemek vs bulunuyor.


Mal sahibinin hakları arasında yer alan kira kontratının nasıl feshedilebileceği kanun çerçevesinde şöyle belirleniyor: Kira kontratları, kira ödemelerinden komşuluk ilişkilerine kadar her konuyu kapsayan bir sözleşme olduğu için, kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmasında mal sahibi, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


Örneğin, kiracınız diğer apartman sakinlerini rahatsız edecek düzeyde davranışlar sergiliyorsa siz mal sahibi olarak, kira kontratını feshedebilir ve bir ihtarname çekerek evin tahliyesi için dava açabilirsiniz.


Mal sahibinin hakları doğrultusunda şu gerekçelerle tahliye davası açılabiliyor:...