20 / 04 / 2024

Maldive giden türk turist sayısı

Maldive giden türk turist sayısı

Balayı cenneti Maldiv Adaları Türk turistlerin de kadrajına girdi. THY’nin Maldivlere direkt uçmaya başlamasıyla 2007’de 2.000 civarında olan Türk turist sayısı 2013 sonunda 10 bine yaklaştı.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Suudi Arabistan'daki 3 Türk inşaat işçisinden yardım çağrısı!

Seydikemer'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 3 Türk inşaat işçisi, tadilat yaptıkları üniversite inşaatında arkadaşları İlyas Dargın'ın ölümüyle başlayan soruşturma kapsamında, 7 aydır Türkiye'ye dönmelerinin engellendiğini öne sürdü.

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

TİKA'dan Myanmar'daki Türk Şehitliği'ne yeni yol!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Myanmar'da bulunan Thayet Türk Şehitliği Anıt Mezarı'na giden yeni bir yol inşa ettiği bildirildi.

Rusya'da Yapı Fuarı'na katılacak 40 Türk iş adamı gözaltında!

Uçak krizi sonrası Rusya’dan Türk iş adamlarına büyük darbe geldi. Rus polisi, bir fuar organizasyonu için Rusya’ya giden 40 Türk işadamını göz altına aldı. İşadamlarına 4 biner ruble ceza kesildiği, ancak gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

Yurt dışına giden Türk enerji şirketlerinin kredisi Türk EximBank'ta!

Türk EximBank Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin, ağırlıkla Afrika bölgesinde olmak üzere yurt dışında 19 enerji projesinde yer alan Türk firmalarına 2 milyar 128 milyon dolarlık alıcı kredisi sağlamaya hazır.

50 Türk inşaat işçisi Rusya'dan dönemiyor!

Türkiye’den Rusya’nın Kazan şehrine çalışmaya giden ve şirketin vize kurnazlığı nedeniyle gurbette rehin düşen 50 Türk işçi kurtarılmayı bekliyor.

Maldiv'e giden Türk turist sayısı arttı!

Balayı cenneti Maldiv Adaları Türk turistlerin de kadrajına girdi. THY’nin Maldivlere direkt uçmaya başlamasıyla 2007’de 2.000 civarında olan Türk turist sayısı 2013 sonunda 10 bine yaklaştı.

Dünya kupası stadları Türk çimentosuyla inşa edildi!

Brezilya’da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye’den giden çimentoyla inşa edildi.Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, çimento ihracatı arttı dedi...

Maldive giden türk turist sayısı Haberi

Maldive giden türk turist sayısı

Balayı cenneti Malp Adaları Türk turistlerin de kadrajına girdi. THY’nin Malplere direkt uçmaya başlamasıyla 2007’de 2.000 civarında olan Türk turist sayısı 2013 sonunda 10 bine yaklaştı. Malpler’de Türk bayrağını dalgalandıran bir de Türk adası var.


Hint Okyanusu’nda 1200 mercan adasından oluşan Malpler, Kasım 2012’den itibaren Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşlara başlamasıyla Türk turistlerin de kadrajına girdi. Daha çok balayı için tercih edilen adalara Türkiye’den giden turist sayısı birkaç yıl içinde neredeyse 4’e katlandı. Malp Turizm bakanlığının verdiği bilgilere göre ülkeye giden Türk Turist sayısı 2007'de 2500 civarında iken 2013 sonunda 9 binin üzerine çıktı. Bakanlık yetkilileri THY uçuşlarının katalizör olduğunu belirterek, Türkiye’yle birlikte, İstanbul üzerinden gelen Ortadoğu ve Doğu Avrupalı turist sayısının da arttığını söylüyor.  Malpler mercan takım adaları üzerine...