23 / 04 / 2024

malik değişimlerinde işlemler

malik değişimlerinde işlemler

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'malik değişimlerinde işlemler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binance'de işlemler normale döndü!

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan Kripto para borsası Binance'de işlemler normale döndü...

2020 yılı cari işlemler açığı 36 milyar 724 milyon dolar oldu!

Ödemeler dengesi Aralık 2020'de 3 milyar 210 milyon dolar açık verirken, 2020 yılı cari işlemler açığı 36 milyar 724 milyon dolar oldu.

11 maddede malik değişimlerinde işlemler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'malik değişimlerinde işlemler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15 maddede site aidatlarında malik değişiminde sorumluluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarında malik değişiminde sorumluluk" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İmar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

8 Haziran'da başladığı ve 31 Ekim'de sona ereceği imar barışında Kadastro Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

Ankaralıların konut tercihleri değişti!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, Ankaralı vatandaşların konut seçimlerinde farklılıklar ortaya çıktığını söyledi ve Ankaralıların konut tercihlerinin değiştiğini vurguladı. 

Malik değişiminde aidat-avans borçları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Malik değişiminde aidat-avans borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Malik değişikliği nedeniyle tahliye!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Bu haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, malik değişikliği nedeniyle tahliye olur mu?

Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi için mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler..

malik değişimlerinde işlemler Haberi

malik değişimlerinde işlemler

1.    Sitelerde giderlerin teminatı kanuni güvence altına alınmıştır. KMK madde 20’de bahsedilen paylaşımla bağımsız bölüme düşen gider ödenmezliği davaya veya icra takibine konu olurken, madde 22 de kanuni ipoteğe kadar bir yaptırım söz konusudur ki, dahası da madde 25 ile mülkün devri söz konusu olabilir.

2.    Sitelerin giderlerinin tahsilatı benzer organizasyonlara nispeten daha kolaydır.

3.    Giderlerin varlığına itiraz edilemez, (edilse de bir sonuç çıkmaz).

4.    Giderlerin miktarına itiraz ise, gidere ilişkin kat malikleri kurul kararları kanunun ilgili hükümlerine uygun yapılmışsa, dava site lehine sonuçlanır.

5.    Sitelerde giderleri ödemeden birinci derece de  malik sorumludur.

6.    Malik değişimlerinde, eğer eski malikin  tahsil edilmemiş tahakkuku varsa, bunun tahsilatı KMK üzerinden değil, genel hükümler çerçevesinde tahsil edilebilir. Yeni malik, eski malikin dönemindeki borçtan sorumlu tutulamaz, hakkında açılacak icra...