19 / 04 / 2024

Maltepede özelleştirilen Karayolları arazisi

Maltepede özelleştirilen Karayolları arazisi

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki bir arazinin imar planında yapılan değişikliğe ilişkin sorunlar meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi soru önergesi hazırladı..

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Özelleştirilen limanların kirası ne oldu?

Özelleştirme yoluyla işletme hakkı devredilen TDİ’ye ait liman ve tesisler için şirketlerden kira alınmadığı bildirildi. 

SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu mecliste!

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması Hakkında Kanun Teklifi!

Özelleştirilen Şeker Fabrikalarının Kamulaştırılması ve İşlemleri Devam Eden Fabrikaların Özelleştirme İşlemlerinin Durdurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Enez Kaplan: Özelleştirilen yerlere AVM ve rezidans yapılıyor!

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun bütçeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kaplan, özelleştirilen yerlere AVM ve rezidans yapıldığını söyledi. 

Özelleştirilen 14 şeker fabrikası meclis gündeminde!

Özelleştirilen şeker fabrikalarının sahiplerine teslim edilmemesi sorununa ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuyu meclis gündemine taşındı..

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Maltepede özelleştirilen Karayolları arazisi Haberi

Maltepede özelleştirilen Karayolları arazisi



İstanbul'un Maltepe ilçesindeki bir arazinin imar planında yapılan değişikliğe ilişkin sorunlar meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi soru önergesi hazırladı. İlgezdi sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


İlgezdi önergesinde "İstanbul Maltepe İlçesi Küçükyalı semti Çınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 132 dönümlük kamu alanı olan Karayolları arazisi imar planları değiştirilerek, özelleştirilmeye açılmıştır.


TOKİ'nin iştiraki olan Emlak Konut GYO tarafından özelleştirilmesi amacıyla, 21 Nisan 2016'da İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkartılan imar planlarına yasal süre içerisinde itiraz edilmiş olup, 20 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek itiraz süresinin bitimi beklenmeden ihale tarihi 26 Mayıs 2016 tarihi olarak açılmıştır.


Ayrıca itirazcıların dilekçelerine de cevap verilmemiştir. 7 Haziran 2016 tarihinde yapılan ikinci ihale ile de arazi...