24 / 04 / 2024

Manisa Bakkallar Odası

Manisa Bakkallar Odası

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Ünlübaş, Büyükşehir'in yapacağı AVM projelerinin esnafı bitireceğini söyledi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhan Hotel'in yanına ve Adliye Sarayı'nın karşısına iki tane AVM yapacak.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Manisa'da riskli yapıları belirleyip, sağlıklı önlemler alabiliriz!

Manisa Akhisar'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar her an deprem olacakmış gibi tetikte yaşıyor. Mimarlar Odası Akhisar Şube Başkanı Gülden Şataf Erhun, "Bir yapı envanteri oluşturmamız gerekiyor, riskli yapıları belirleyip daha sağlıklı önlemler alınabilir" dedi...

Mimarlar Odası’ndan ‘imar’ açıklaması!

Manisa’nın 40-50 yılını şekillendimesi planlanan yeni imar planı çalışmalarının sonuna gelindi. Manisa Mimarlar Odası Başkanı Yasemin Gümüş’ten çarpıcı açıklamalar geldi.

Manisa'da korsan emlakçılara göz açtırılmayacak!

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa’da 400-450 arasında emlakçı olduğunu belirterek, korsan emlakçılığın önüne geçmek için çalışmalara başlandığını söyledi. 

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Manisa'ya otopark yapılmasına tepki!

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte yaklaşık 50 kişilik grup, 80 yıllık Ulupark'a otopark yapılması kararına tepki göstererek kentteki yeşil alanların korunması gerektiğini dile getirdi.

Manisa'da dönüşüm parsel değil ada bazında yapılmalı!

Manisa Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan MASKİ'ye ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kora ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Manisa Akhisar'daki binalar dayanıksız zemin üzerinde uyarısı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Kerem Kadir Oğuz, Manisa Akhisar'da yaşanan sarsıntıların kuzeybatı-güneydoğu doğrultulu bir hat boyunca yoğunlaştığına dikkati çekip, bunun buradaki fay hattının bir kısmının hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Manisa'da imar planı talebi!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Manisa'nın acil imar planı değişikliğine ihtiyacı olduğunu savundu.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan MASKİ'ye ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, Manisa İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ilin altyapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirildi.

Manisa Bakkallar Odası Haberi

Manisa Bakkallar Odası

Projeler başlamadan şehir esnafının tepkisini çekti. Projelerin söylentisinin bile esnaf kesimini rahatsız ettiğini vurgulayan Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, her kesimden esnafı ilgilendiren durum karşısında Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. AVM projeleriyle esnafın köküne dinamit konulduğunu kaydeden Ünlübaş, "Yeni Adliye'nin arka tarafına, Magnesia'nın yan tarafına AVM yapılacak. Bu kadar AVM'yi Manisa nasıl kaldırır diye düşünüyorum. Kaldırmayacağını zannediyorum" dedi. Şehir içinde zaten yeteri kadar aynı ayrık otu gibi çeşitli küçük mağazaların açılmaya başlandığına dikkat çeken Ünlübaş, "Bu Perakendeciler Yasası geçecek diye belli bir metrekare vermişlerdi. Her tarafta açıldı. Bunlara açmak demek, bütün esnafa dinamit koymak demektir. Başka hiçbir şey değildir. Direk dinamittir. Bunu kesinlikle söylüyorum. Yani efendim bunun açıklamasını şöyle yapıyorlar. İşte Manisa şenlensin, Manisa'ya istihdam olsun. Ne istihdamı...