28 / 03 / 2024

manisa gediz ovası sit alanı mı

manisa gediz ovası sit alanı mı

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalleye dönüşüm müjdesi!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gediz, Bayındırlık, Kocatepe, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gediz Ovası sit alanı oldu mu?

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

Manisa Şehzadeler'de 5 mahalle riskli alan ilan edildi!

Manisa ili Şehzadeler ilçesinde yer alan Kocatepe, Gediz Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahalleleri içerisinde bulunan bazı alanlar riski alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa'daki İzinsiz kavşak projesine karayollarından tepki!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, İl Koordinasyon Kurululu'nda Gediz Kavşağı Projesiyle ilgili yaptığı sunumunda konuşan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, bilgileri olmadan bu alternatiflerin hazırlandığını ve imara işlendiğini söyledi

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Manisa Salihli'ye iki yeni köprü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gediz ve Alaşehir çayları üzerine yapılan iki köprü törenle hizmete açıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Köprülerin toplam maliyetinin 1.5 milyon lira olduğunu belirtti

Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliği ile yeniden yapılan Salihli-Gölmarmara yolu üzerindeki Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı...

Manisa'ya 700 milyon TL'lik yatırım!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa ovasındaki tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılayacak 700 milyon lira değerinde basınçlı su projesi hazırladıklarını söyledi.

Gediz'e iki arıtma tesisi daha inşa ediliyor!

Manisa merkez ve Turgutlu'nun atıksu arıtma tesisleri ihaleleri gerçekleşti. Gerçekleştirilen ihalelerin ardından tesislerin tamamlanmasıyla Gediz Nehri'ni kirleten önemli iki merkezin atık sularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağı açıklandı.

Gediz Nehri taştı, tarım arazileri su altında kaldı!

Ege Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından olan Gediz Nehri'nin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen bölümünde meydana gelen taşkın sonucu tarım arazileri ile hayvan çiftliklerini su altında kaldı

Erdoğan Bektaş: Manisa sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz!

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 'Uluslararası kuruluşlarca onaylanmış marka değer Manisa, bereketli Gediz Ovasının önemli bir tarım merkezi olan Manisa, sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyor' dedi.

Şener Kilimcigöldelioğlu: Gediz Nehri sorunu arıtma tesisi ile çözülür!

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

manisa gediz ovası sit alanı mı Haberi

manisa gediz ovası sit alanı mı


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


Biçer önergesinde "Manisa ili Yunusemre ilçemize bağlı Emlakdere köyü ve civarındaki köylerin sahip olduğu 1. derece tarım arazilerindeki yapılaşmanın önlenmesi ve Gediz Ovası’nın korunmasına maksadıyla yapıldığı ifade edilen çalışmalara ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 6 soru sordu.


Biçer'in soruları

1) Manisa Toprak Koruma Kurulu Tarafından onaylanarak yaklaşık 6 ay önce Bakanlığınıza gönderilen Gediz Ovasının tarımsal sit alanı ilan edileceğine (Türkiye genelindeki 184 ovayla birlikte) yönelik rapor Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış mıdır? Onaylanmış ise ne zaman onaylanmıştır? Onaylanmamış ise üzerinden...