07 / 12 / 2025

manisa otopark imar planı

manisa otopark imar planı

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Burdur’da, Danıştay’ın cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasını iptal ettiğini belirterek, Manisa’da da ücretli otopark uygulamasının kaldırılması için Belediye'ye başvurduklarını açıkladı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Manisa’nın imar planları için Yunusemre Belediyesi ile toplantı gerçekleştirildi.

Manisa Şehzadeler'in imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında gelinen son durum hakkında görüş alışverişi yapmak için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bir araya geldi.

Manisa Nurlupınar'da imar planı isyanı!

Manisa'da yıllar boyunca imar planı bekleyen Nurlupınar mahallesi halkı isyan etti. Siyasetçiler yıllar boyunca bu mahalleye bir tek çivi bile çakmadı.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Manisa'da imar planları için çalışmalar hız kazandı!

Manisa heyeti, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşerek, Manisa’nın imar planlarını masaya yatırdı.

Manisa'nın yeni fay hattı, imar haritalarına işlendi!

Manisa fay hattı ortaya çıkarıldı. Yeni hat imar haritalarına kaydedildi. Manisa'da imar haritalarına işlenen fay hattı doğrultusunda bina stoğu gözden geçirilecek.

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Manisa’da 1989 yılından bu yana yapılmayan imar planlarının masaya yatırıldığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hedeflerinin en kısa sürede bu çalışmaları tamamlamak olduğunu söyledi.

Manisa'ya imar müjdesi!

Ankara’ya giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Başkan Ergün Bakan Kurum’dan Manisa için imar müjdesi aldı.

manisa otopark imar planı Haberi

manisa otopark imar planı


Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Burdur’da otopark ücreti uygulamasının sona erdiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Danıştay’ın verdiği kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kararın önemli olduğunu ifade eden Asyalı, "Burdur’da Tüketiciler Derneği cadde ve sokaklarda belediyelerce alınan park ücreti uygulamasını Burdur Belediyesi sona erdirdi. Bu kolay olmadı. Burdur’daki Tüketici Haklarını Koruma Derneği’nin davası en son Danıştay’a kadar gitti. Bu 8 yıl sürdü ve bu günlerde kararı çıktı. Bu karar sonucu Burdur Belediyesi otopark ücretleri kapsamındaki uygulamayı sona erdirdi. Burdur Belediyesi şehrin ana arterlerde belirli yerlerde uygulamanın bittiğine dahil tabelalarla halka duyuruyor. Her ne kadar Burdur Belediyesi için karar çıkıyorsa da Türk milleti adına karar alındığını düşünüyoruz. Danıştay...