16 / 04 / 2024

Marienburg Kalesi ne kadara satılıyor

Marienburg Kalesi ne kadara satılıyor

Almanya'da Welf Hanedanı üyesi Ernst August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satmak isteyince hane halkı birbirine girdi. Baba August, oğlu August'a dava açtı. 

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Dük August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satışa çıkardı!

Almanya'da Welf Hanedanı üyesi Ernst August, Marienburg Kalesi'ni 1 Euro'dan satmak isteyince hane halkı birbirine girdi. Baba August, oğlu August'a dava açtı. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Afyonkarahisar Kalesi teleferik ihalesi 4 Mart'ta!

Afyonkarahisar Kalesi'ne teleferik yaptırılacak. Teleferik yapımı ve 25 yıl süreyle işletilme işi ihalesi 4 Mart'ta yapılacak...

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yüksekliğe sahip Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Alanya'ya teleferik müjdesi!

2016 yılının son Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Damlataş Caddesi’ndeki Misafirhane yanından Alanya Kalesi’ne kurulacak teleferik sistemiyle ilgili de müjdeyi verdi.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Giresun Kalesi'ne teleferik geliyor!

Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı seminerinde konuşan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, "Gemilerçekeği’nden Giresun Kalesi’ne bir teleferik yapmayı düşünüyoruz.” dedi

Marienburg Kalesi ne kadara satılıyor Haberi

Marienburg Kalesi ne kadara satılıyor

Birçok Alman ve İngiliz hükümdarını bünyesinde barındıran Welf Hanedanı üyeleri birbirine girdi. Sözcü'de yer alan habere göre; Avrupa’nın önde gelen hanedanlarından olan aile, bir dönem Almanya’nın güneyi ile İtalya’nın kuzeyindeki Toskana, Bavyera, Saksonya bölgelerini yönetiyordu.

İnşası 1867 yılında biten Marienburg Kalesi, ailenin son temsilcilerinden Hanover Prensi Ernst August ve oğlu Braunschweig-Lüneberg Dükü Ernst August’u mahkemelik etti. Baba August, 2000’li yılların ortasında Marienburg Kalesi’ni oğluna devretti. Calenberg bölgesindeki arazilerin bir bölümünü satan 37 yaşındaki Dük August, 2018 yılında Marienburg Kalesi’ni de Alman hükümetine 1 Euro’luk sembolik bir bedelle satacağını açıkladı.

RESTORASYON BEDELİ BELİNİ BÜKTÜ 

Bu sembolik değerin gerekçesi farklı maddi nedenlere dayanıyor. 19. yüzyıldan bu yana el değmeyen kalenin restore edilmesi için gereken bütçenin yaklaşık 27 milyon euro (227 milyon TL)...