16 / 04 / 2024

marmaray kaç yolcu taşıdı

marmaray kaç yolcu taşıdı

İki kıtayı İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Marmaray, 29 Ekim'de birinci yılını dolduracak.1 yıl boyunca Marmaray'ı 50 milyon yolcu kullandı. Toplamda 100 bin sefer yapılırken 1 milyon 400 bin kilometre yol kat edildi...

Lütfi Elvan: Marmaray, 4 ayda İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmaray'ın açıldığı 29 Ekim 2013'ten bu yana 13,5 milyondan fazla yolcu taşıdığı belirterek, Marmaray, 4 ayda neredeyse İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı...

Marmaray 15 günde 4,5 milyon yolcu taşıdı!

Asya ve Avrupa kıtasını deniz altından tünelle bağlayan Marmaray’da ücretsiz taşıma bugün sona eriyor. Yetkililer, 15 gün boyunca Marmaray’ın 4,5 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını açıkladı....

 Ford Transit Van'a Ocak ayında 25 bin lira zam geldi! Ford Transit Van kaç lira? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Yolcu minibüsleri veya harika bir kargo minibüsü söz konusu olduğunda Ford Transit van'ın popülaritesini inkar etmek neredeyse imkansızdır. Peki Ford Transit Van kaç lira? İşte detaylar

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Hitachi, Havaray Projesi için gün sayıyor!

Marmaray'ı kaçırdığına pişman olan Japon Hitachi, Havaray için gün sayıyor. Türkiye Genel Müdürü Akgün, "İddialıyız. Yerli ortak için görüşüyoruz" dedi

Marmaray 2 yılda 105 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın açıldığı 23 Ekim 2013’ten bu yana geçen iki yılda 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Marmaray'ın vagon sayısı 10'a yükseltilecek!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

Marmaray 10 vagona çıkarılacak!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Marmaray zaman tasarrufu sağlıyor!

Marmaray son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı. Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı.

Marmaray 50 milyon yolcu taşıdı!

Marmaray'da, bir yıl içinde 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor.

marmaray kaç yolcu taşıdı Haberi

marmaray kaç yolcu taşıdı

Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor.


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete giren Marmaray'ın, Ayrılık Çeşmesi-Kazlıçeşme kesiminin açılışından bugüne kadar 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı.


Boğazın altından geçişten sonra Avrupa yakasında ilk istasyon olan Sirkeci'de Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla, Avrupa yakasındaki son istasyonu olan Kazlıçeşme'de ise karayolu toplu taşıma araçlarıyla aktarmanın mümkün olduğu Marmaray'da 3 bin araçlık park yeri bulunuyor.


Yolcularının yüzde 48'inin Anadolu, yüzde 52'sinin Avrupa yakasından geldiği Marmaray, Anadolu yakasında, Ayrılık Çeşmesi'nde Kadıköy- Kartal Metrosu'na, Üsküdar'da deniz ve karayolu toplu taşıma araçlarına bağlanıyor.


Yenikapı İstasyonunda hem Taksim-Hacıosman metrosu ile hem de yakın gelecekte hizmete açılacak Atatürk Havalimanı-Başakşehir-...