25 / 04 / 2024

marmaray projesi nereden nereye

marmaray projesi nereden nereye

2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi nereden nereye uzanıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve diğer detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Marmaray projesi nedir?

Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek Marmaray projesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

TOKİ kura takvimi belli oldu! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında üçüncü etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi...

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut ve onunla birlikte 100 bin arsa satışa çıkacak. Arsa için başvuruda bulunmak isteyenler 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ arsa başvuruları nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar? sorularına yanıt bulmaya çalışıyor.

TOKİ kura sonuçları isim listesi nereden görüntülenebilir?

TOKİ 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nin ilk çekilişi 24 Şubat tarihinde yapılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda devam eden kura çekimlerinde sıra Konya Selçuklu Ardıçlı’da yapılacak olan kura çekimlerine geldi. Peki, TOKİ kura sonuçları isim listesi nereden görüntülenebilir? İşte cevabı...

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı nereden geçecek?

Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı projesi 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak. Peki Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı nereden geçecek?

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

15 soruda Halkalı-Gebze Marmaray Hattı!

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek? Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ne zaman açılacak? Halkalı-Gebze Marmaray Hattı'nda çalışmalar ne durumda? Bu soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte 15 soruda Halkalı-Gebze Marmaray Hattı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde son durum ne?

Üsküdar Meydanı'nda Marmaray İstasyonu inşası sırasında yapılan kazılarda çok sayıda eser ve mimari yapı bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi'nde müze devre dışı bırakıldı.

2006 yılında Marmaray deprem etkisi yaratmış!

2006 yılında Halkalı'dan Gebze'ye uzanacak olan raylı sistem projesi Marmaray kapsamında, Üsküdar Selmanağa Mahallesi'nde gerçekleştirilen Makas Tüneli çalışmaları iki apartmanı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirmiş.

marmaray projesi nereden nereye Haberi

marmaray projesi nereden nereye

Marmaray projesi nereden nereye?

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 29 Ekim 2013 tarihinde açılması planlanan Marmaray projesinin sonlarına yaklaşılıyor. Banliyö hattı projesi olarak inşa edilen Marmaray'da 39 adet durak bulunuyor. Bunlardan 3 tanesine yer altında yer veriliyor. Peki Marmaray projesi nereden nereye uzanıyor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


13,6 kilometrelik güzergah üzerinde planlanan Marmaray projesi, Boğaziçi Köprüsü ve FSM Köprüsü'nün de iş yükünü azaltmayı amaçlıyor.


Marmaray projesi nereden nereye?

Marmaray projesi, Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Gebze ve Halkalı arasında uzanıyor.


Tipik koşullar altında 185 dakika süren Gebze ve Halkalı arası yolculuk süresi, Marmaray projesi kapsamında iyileştirilmiş banliyö demiryolu sistemi hizmete açıldığında bu sürenin 105 dakika sürerek 80 dakikalık kazanç sağlaması planlanıyor.


Marmaray projesi güzergahı ve yolculuk süresi..

* Gebze ve Halkalı arası...