19 / 04 / 2024

mart ayı Enflasyon oranları

mart ayı Enflasyon oranları

Üretici fiyat endeksi oranları ile Tüketici fiyat endeksi oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart ayı enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak..

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

Martı ayı için zam oranı belli oldu... Bu zam oranından fazlası yapılamayacak dikkat

Mart ayı güncel kira artış oranı belli oldu. Mart ayında enflasyon üzerinin oranında kira artışı yapılamayacak. Ayrıca bilindiği üzere devletin koyduğu yüzde 25 sınırı var.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farkı…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları piyasaların radarında yer alıyor. Her ayın ilk haftası içerisinde açıklanan enflasyon rakamlarıyla kira artış oranları ve memur maaş zammı hesaplamaları yapılıyor. 

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

Nisan ayında açıklanması beklenen mart ayı enflasyon oranlarından önce enflasyon beklentisi açıklandı. TÜİK’in her ayın başında açıkladığı enflasyon rakamları, kira artış oranları ve memur maaş zammını da belirliyor. İşte enflasyon rakamlarına dair bilgiler…

Mart ayı kira artış oranı! Mart 2022 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının ardından mart ayı kira artış oranı belli oldu. 2022 yılı şubat ayı TÜFE rakamlarına göre hesaplanan mart ayı kira artış oranı, yüzde 25,98 olarak açıklandı.

Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte şubat ayı enflasyon beklentisi 

Şubat ayı enflasyon beklentisi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. TÜİK tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Mart ayının ilk haftası açıklanacak, şubat ayı enflasyon rakamları, piyasaların radarında yer alacak. 

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında aylık bazda yüzde 1,08, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 4,13 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 16,19, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 31,2 oldu.

2021 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Mart ayı kira artış oranları da belli oldu.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

AA Finans'ın mart ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 0,53 artış göstermesini bekliyor.

2020 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından takip ettiği enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Mart ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki bu ay kiranıza ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Mart ayı kira artış oranları...

TEFE TÜFE 2019 Mart ayı kira artış oranı!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları ile TEFE TÜFE Mart 2019 Aralık ayı kira artış oranı da belli oldu. İşte TEFE TÜFE 2019 Mart ayı kira artış oranı...

2019 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Böylece 2019 Mart ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Mart 2019...

mart ayı Enflasyon oranları Haberi

mart ayı Enflasyon oranları

Enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Üretici fiyat endeksi oranları ile Tüketici fiyat endeksi oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


Açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. ÜFE oranları 4 farklı oranı içerisinde barındırıyor. 


Bu oranlardan Yargıtay Kararı gereğince 12 aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor.


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,55 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,55 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,55 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,94 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,50 artış gösterdi.


Buna göre, 2016 Şubat ayında kiracıya en fazla yüzde 5,50 oranında zam yapıldı. Mart ayında uygulanacak enflasyon oranları ise...