20 / 04 / 2024

maslaktaki plazalar boşalıyor mu

maslaktaki plazalar boşalıyor mu

İstanbul'un plazalar vadisi Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı. Yetkililer bu satışların birincil nedeni olarak şirketlerin operasyonlarını küçültmesi, daha uygun bölgeye taşınması ve yabancı firmaların Türkiye'den çıkması olduğunu belirtiyor

Londra'da bankalar ofislerini küçültüyor! Plazalar boşalıyor!

Dünya finans merkezi olarak bilinen Londra'da bankalar yüksek maliyetler yüzünden ofislerini küçültmeye gidiyor. İngiltere Hazine Bakanı John Glen bazı CEO'ların evden çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi. 

Plazalar vadisi boşalıyor!

İstanbul'un plazalar vadisi Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı. Yetkililer bu satışların birincil nedeni olarak şirketlerin operasyonlarını küçültmesi, daha uygun bölgeye taşınması ve yabancı firmaların Türkiye'den çıkması olduğunu belirtiyor

İstanbul'un caddelerinde dükkanlar boşalıyor!

JLL Türkiye’nin 'Perakende Caddeleri' raporu açıkladı. Rapora göre, İstiklar ve Nişantaşı'nda boş dükkan sayısı artıyor. Raporda kentsel dönüşüm süreçleri irdelendi.

Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'ndeki dükkanlar boşalıyor!

Türkiye’nin alışveriş kaleleri Nişantaşı ve Bağdat Caddesi düşüyor mu? Vitrinlerde sezon trendi, dev puntolarla ‘Kiralık’ yazısı... İşte modanın kalbinin attığı caddelerde son durum...

beIN Media Group, Digitürk'ü satın alıyor!

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, “beIN Media Group ile anlaşmaya varıldı. Katarlı şirket Digiturk’ün yüzde 100’ünü alıyor“ dedi.

Gözde Girişim, Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor!

Yıldız Holding’e bağlı şirketlerden Gözde Girişim, 3 yıl önce ortak olduğu DERBY, TOKAI gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in tamamını satın alıyor.

3. Havalimanı'nda 162 kadın mühendis ve mimar çalışıyor!

İstanbul’un yeni havalimanında kadın mühendis ve mimar sayısı rekor kırıyor. Beyaz yakalıların yüzde 17’sini kadınların oluşturduğunu belirten Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “162 kadın mühendis ve mimar burada çalışıyor” diyor

HNA Group, Carlson Hotels'i satın alıyor!

Starwoods Hotels'i Marriott International'a kaptıran Çinliler otel yatırımında inat etti. Çinli HNA Group, Radisson Hotel zincirinin sahibi Carlson Hotels`i satın alıyor.

İstanbul, kamu yatırımları bakımından ilk sırada yer alıyor!

Türkiye ekonomisinin en önemli merkezi olan İstanbul, nüfus yoğunluğu ve ekonomik rakamların dışında kamu yatırımları bakımından da birinci sırada yer alıyor.

İranlı işadamları Şam'da lüks gayrimenkuller alıyor!

Haber kaynaklarına göre hükümetle sıkı ilişki içinde olan varlıklı ve muhafazakar İranlı işadamları, Şam’ın zengin semtlerinde pahalı ve lüks mülkler satın alıyor.

Hamile ünlüler bebek gelmeden ev alıyor!

Hollywood ünlüleri arasında ilginç bir moda var. Hamile kaldığını öğrenen birçok ünlü bebekleri dünyaya gelmeden yeni bir ev alıyor. Teigen ve kocası John Legend ünlü şarkıcı ev satın alıp bebekleri için dayayıp döşemeye başladı.

Yataş, İSMOB'da yerini alıyor!

Yataş Grup, 12 - 17 Ocak tarihlerinde dünyanın en önemli üçüncü fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı'nda (İSMOB) yerini alıyor. Yataş Grup, 900 metrekarelik standında tasarımlarını tanıtacak.

Türkiye'de özel sektörde 318 bin 87 inşaat işçisi çalışıyor!

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de alt işverende çalışan taşeron işçi sayısı 1 milyon 5 bin 254’i aşıyor. Taşeron işçilerin 419 bin 466’sı özel sektörde çalışıyor. Özel sektörde 318 bin 87 kişi ile inşaat işçisi çalışıyor.

maslaktaki plazalar boşalıyor mu Haberi

maslaktaki plazalar boşalıyor mu

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, Maslak, Levent, Zincirlikuyu, ve Gayrettepe gibi semtlerde yer alan çok sayıda iş merkezi ve bankalar kira maliyetlerini düşürmek amacıyla Anadolu Yakasına (Maltepe, Ataşehir) taşınıyor. Bu sebeple daha önce hınca hınç dolu olan bu semtler artık eskisi kadar da dolu değil. Kimi plaza sahibi içinde kiracılı haliyle plazasını satarken kimisi ise boş bir şekilde satıyor.

İMAR BARIŞI ÖNEMLİ RİSK

İmar barışı ile dairelerin ticari kullanıma geçebilecek olmasının, ofis stoğu açısından önemli bir risk oluşturduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “İmar Barışı’nda dairelerin artık ticari kullanıma geçebilecek olması plaza satışlarını ve kiralık plaza satışlarını artırmış durumda. Daha önce daire olarak inşaa edilen ve vergilendirilen yapılar yüzde 18 yerine...