24 / 04 / 2024

Mavi Medrese açıldı mı

Mavi Medrese açıldı mı

Sivas'ta Selçuklular döneminde 1271 yılında yaptırılan ve üzerindeki mavi çiniler nedeniyle 'Gök Medrese' olarak anılan eser, restorasyon sonrası görüntüsüyle büyüledi...

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi açıldı!

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi bugün Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeref Coşkun tarafından açıldı.

Mavi Yıldız Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bostancı Şubesi açıldı!

Mavi Yıldız Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bostancı Şubesi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mert Köybek tarafından açıldı.

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Mavi Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Mavi Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Bahçelievler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Gine'deki II. Abdülhamid Han Camisi açıldı!

Gine'nin başkenti Konakri'deki, Mahmut Ustaosmanoğlu adına yaptırılan külliye içerisindeki medrese ve II. Abdülhamid Han Camisi açıldı. Türkiye'den 180 kişilik heyet açılış törenine katıldı.

Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 'Mavi Ev' Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi yerli ve yabancı bilim insanlarının da yakından takip ettiği törenle hizmete açıldı.

Mavi Karadenizliler Taşımacılık Turizm İnşaat Petrol Ürünleri İth.İhr.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Mavi Karadenizliler Taşımacılık Turizm İnşaat Petrol Ürünleri İth.İhr.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi, Turan Durmuş Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL sermaye ile 15 Şubat'ta Bayrampaşa, Büyük İstanbul Otogarı'nda açıldı.

Aydın'da Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi hizmete açıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde tur teknelerinin denize boşalttıkları sintine atıklarının kanalizasyona gönderilmesini sağlayan Mavi Kart Atık Alım Sistemi tesisi açıldı.

Siltaş Mavi Park'ın www.siltasmavipark.com internet sitesi açıldı!

Siltaş Mavi Park Maltepe projesinin internet sitesi www.siltasmavipark.com açıldı. Görsellerin ve kataloğun da hazırlandığı Siltaş Mavi Park Maltepe'de fiyatlar 495 bin TL'den başlıyor.

Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi Sancaktepe'de açıldı!

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın anısına yapılan "Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi" Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ' ın katılımıyla açıldı...

Villeroy&Boch - Bulthaup, Nişantaşı'nda açıldı!

Villeroy & Boch - Bulthaup mağazasının dördüncüsü Nişantaşı'nda açıldı

Arthur&Miller Real Estate'in Bahçeşehir Ofisi açıldı!

Arthur & Miller Real Estate'in yeni franchise ofisi Bahçeşehir'de hizmete açıldı

Mavi Medrese açıldı mı Haberi

Mavi Medrese açıldı mı

Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında Sivas'ta yaptırılan tarihi Gök Medrese'de, 22 yıl süren restorasyon sürecinde sona gelindi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri öncülüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında eserin ön cephesi ve minarelerinde bulunan örtüler de son rötuşların yapılmasıyla tamamen kaldırıldı.

NTV'de yer aşan habere göre, Üzerindeki mavi desenleri, aynı renkteki gökyüzüne uzanan minareleriyle yeniden hayat bulan tarihi eser, kontrol kurulunun onayıyla halkın hizmetine açılacak. Eser daha sonra yapılacak düzenlemeler ile İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi olarak hizmet vermeye devam edecek.

EVLİYA ÇELEBİ'YE KONU OLDU

Sivas'ı 1399'da istila eden Timur'un hayran kaldığı eser olarak da bilinen, astronomi bilimi alanında derslerin verildiği Gök Medrese, Evliya Çelebi'nin 'Seyahatnamesi'ne de konu oldu. Eserde kapı kemerinin her iki yanında 12 hayvan...