19 / 04 / 2024

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı arsası

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı arsası

2003 yılında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen'i Seyrantepe'de 100 dönümlük araziye taşımayı ve stadın eski yerine 7 katlı bir iş merkezi yapılmasını önermiş.

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde basketbol salonu inşa edilecek!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yapılması düşünülen basketbol salonu projesine Mart ayı içinde start vererek temel atmayı planlıyor. Proje 2 yıl içerisinde bitirilecek.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli’nin inşaatında son durum ne?

Sarı-Kırmızılı kulübün eski Ali Sami Yen Stadı'nın yanında yükselen binasının kabası biteli 3 aya yakın süre geçmesine karşın inşaatta ilerleme olmaması camiada merak uyandırıyor.

Toya Down Town ön talep topluyor!

Toya Downtown projesi Mecidiyeköy Ali Sami Yen sokakta yer alıyor. 9 katlı tek blok halinde inşa edilen Toya Downtown 9 Mayıs'ta satışa çıkıyor.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

G.Saray’ın Mecidiyeköy’de yapımı süren oteline reklam vermek isteyenler sıraya girdi. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini belirtti.

Torun Center davasında son durum ne?

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin 25 sanığın “taksirle ölüme sebebiyet vermek’’ten 22,5’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması devam ediyor.

GS yönetimi, Ali Sami Yen Oteli ve Riva projelerini hayata geçirecek!

Son 3 sezon zararı şu an 106 milyon Euro olan Galatasaray'da yönetim; Ali Sami Yen Oteli, Riva projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

1943 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış!

1943 yılında Mecidiyeköy'de eski Likör Fabrikası'nın yanında inşa edilecek Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış. İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın riyaseti ile temel atma töreni gerçekleştirilmiş.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi 'başka bahar'a kaldı!

1999 yılında Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy'de stadın ve bölgenin çehresini değiştirecek projeyi hazırlatmış. Projeyi hayata geçirmek için dış finans kuruluşlarından sağlanacak kredi alınamayınca, proje 'başka bahar'a kalmış.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi mutlaka gerçekleşecek!

1999 yılında eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren, Ali Sami Yen projesinin mutlaka gerçekleşeceğini söylemiş. Borç çıkmazında olan Galatasaray, aynı yıl Florya'da 3.5 milyon dolar yatırım yapmış.

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı dev bir kompleks olacak!

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı, Şişli Belediyesi inşaat ruhsatı verdiğinde dev alışveriş ve spor kompleksi olacakmış. 100 milyon dolara mal olacak yatırımın finansmanını sağlamak için kulüp halka açılacakmış.

1989 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedeli belirlenmiş!

1988 yılında Beden Terbiyesi, Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedelini 200 milyar olarak belirlemiş. Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın parasına Bayrampaşa'da 100 bin kişilik stat yapılacakmış. Stadın yerine iş merkezleri yapılacakmış.

1987 yılında Ali Sami Yen Stadı satılacakmış!

1987 yılında Tekel, şehir merkezlerindeki değerli bazı bina ve arsalarını satışa çıkaracakmış. Satışa çıkarılacaklar arasında Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Ali Sami Yen Stadı da bulunuyormuş. Stada 250 milyar lira değer biçilmiş.

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı arsası Haberi

Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı arsası



Galatasaray'a sürpriz proje


Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Ali Sami Yen'i Maslak'a taşımayı ve eski yerine, yılda 27 milyon dolar gelir elde edilecek 7 kat otoparklı kompleks yapılmasını öneriyor


     BİR yandan transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da, bir yandan da yeni sezonda maçların nerede oynanacağı tartışılıyor. Başkan Özhan Canaydın'ın, ''Yeni sezonda Olimpiyat Stadı'ndayız. Ali Sami Yen'i yıkıp yerine yeni bir stad yapacağız'' sözlerine karşın henüz bu operasyon için gereken kredi bulunmuş değil. 

     İşte bu sıkışık dönemde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hazırladığı bir proje Galatasaray'a yeni bir açılım sağladı. Camianın önde gelen isimlerinin desteğini de alan ve sıkı bir Galatasaraylı...