24 / 04 / 2024

Meinl Bank Meinl Europan Land arazi satışı

Meinl Bank Meinl Europan Land arazi satışı

Kadıköy Fikirtepe’de bulunan ve 2007’de Avusturyalı Meinl European’ın satın aldığı Göztepe Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi 16 Mayıs’a kadar yeni sahibine devrediliyor. Kulislerde toplam 90 dönümlük arazinin en az 100 milyon Euro’ya satılacağı konuşuluyor...

Yeşil GYO, Bank Alkhair ile görüşmeleri sonlandırdı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Bank Alkhair ile murabaha sözleşmesi görüşmelerinin sonlandırıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama...

Yeşil GYO'nun Bank Alkhair ile görüşmeleri sonlandırıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Bank Alkhair ile görüşmelerine son verildiği açıklandı.

Deutsche Bank 200 şubesini kapatıyor!

Almanya’nın ciro ve 98 bin çalışanı ile en büyük bankası olan Deutsche Bank, tasarruf tedbirleri kapsamında 200 şubesini kapatacağını açıkladı.

Ali Ağaoğlu Aktif Bank'ı satın alacak mı?

Çalık Holding ile Ağaoğlu arasında Aktif Bank için pazarlık yapıldığı söylentileri gündeme bomba gibi düşerken, UZMANPARA`ya açıklamada bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ağaoğlu "Bırakın görüşmeyi böyle bir düşüncemiz bile yok" dedi.

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü Sivas'a 31 proje kazandıracak!

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü, 2015 yılında 31 projeyi Sivas'a kazandıracak. Bölge Müdürü Harun Cesur "Toplam maliyet 115 milyon TL olacak" dedi.

Forum İnşaat'a ait Bank Asya hisselerinin ortaklık hakkını TMSF kullanacak!

BDDK, Kaynak Holding'in kontrolündeki Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait Bank Asya hisselerinin ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Bank Asya 80 adet şubesini kapattı!

Bank Asya tarafından yapılan açıklamada Asya Katılım Bankası (Bank Asya), finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda, 80 adet şubesinin diğer şubeleri ile birleştirilerek kapatıldığını bildirdi.

Bank Asya 80 şubesini kapattı!

Bank Asya finansallarındaki değişim nedeniyle 80 şubesini kapattı. KAP’a yapılan açıklamada, Bank Asya finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda 80 şubesini diğer şubelerle birleştirerek kapattığını duyurdu.

A-T Bank kârını yüzde 81.5 artırdı!

A&T Bank, 2014'ün üçüncü çeyreğinin sonunda toplam aktiflerini bir önceki yılsonuna göre yüzde 5.3 oranında artırarak 3.5 milyar TL düzeyine yükseltti. Bankanın net dönem kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81.5 oranında artırdı

TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Azeriler alıyor!

Azerbaycanlı Pasha Bank, TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Aksoy Holding'den almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu. Bankanın ne kadarını alacağına yönelik bir bilgi ise henüz yok

Bank Asya'dan 'asılsız haber' açıklaması!

Bank Asya, KAP'a yaptığı açıklamada bankanın mali durumu ve mali tablolara hakkında yapılan gerçeğe ve hukuka aykırı yalan haberlere ve karalama kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu

Bank Asya sermaye arttırdı!

Sermaye Piyasası Kurulu, Bank Asya 'nın sözleşme tadili başvurusunu onayladı. Kurul sözleşme tadiline uygun görüş verilmesinin sermaye artırım onayı anlamına gelmediğini, sürecin devam ettiğini bildirdi

National Bank of Greece, Finansbank'taki payını yüzde 99,81'e çıkardı!

Finansbank'ın FINBN hakim ortağı National Bank of Greece SA (NBG) International Finance Corporation'ın (IFC) sahip olduğu yüzde 5'i temsil eden payları alarak banka sermayesindeki payını yüzde 99,81'e çıkardı.

Meinl Bank Meinl Europan Land arazi satışı Haberi

Meinl Bank Meinl Europan Land arazi satışı



İstanbul’un Anadolu yakasının en değerli arazilerinden biri olan ve Göztepe Çocuk Esirgeme Kurumu (ÇEK) arazisi olarak bilinen 90 dönümlüğündeki arazi, Atrium Europan Real Estate tarafından 16 Mayıs 2014 tarihine kadar yeni sahibine devrediliyor. 


Gayrimenkul kulislerinde; Göztepe ÇEK arazisinin en az 100 milyon Euro değerinde olduğu ve adı sır gibi gizli tutulan yeni sahibine 16 Mayıs 2014 tarihine kadar tapu devrinin yapılacağı konuşuluyor. 


Arazi için daha önce uluslararası yapı marketi ve alışveriş merkezi yatırımcılarının teklif verdiği de gelen bilgiler arasında.



Arazi ne zaman Avusturyalı firmanın oldu?


Türkiye, arazinin ilk satışını 21 Şubat 2007 tarihli Vatan Gazetesi’nde Tebernüş Kireçci imzasıyla yayımlanan haberle öğrenmişti. Kireçci’nin haberine göre; Avusturyalı Meinl Bank’ın ana hissedarı olduğu Meinl European, İstanbul Göztepe’de Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait olan 90 dönümlük dev...