26 / 04 / 2024

Melen Barajı temel atma töreni

Melen Barajı temel atma töreni

Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi...

Veysel Eroğlu: Alibeyköy barajının İstanbul için kıymeti kalmadı!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Alibeyköy barajının kuruması ile ilgili bazı kimselerin gerçeği bilmediğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Alibeyköy zaten bizim aktarma barajımızdı, İstanbul için kıymeti kalmadı.” diye konuştu...

Melen Barajı temel atma töreni gerçekleşti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: " Bu kent tesadüflere sürüklenerek, maceralara terk edilemez, ' ne olursa olsun denilemez ' böyle bir şehir burası " dedi...

Melen Barajı'nın temeli atıldı! 7 Mart 2016’da hizmete girecek!

Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ile vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Melen Barajı, dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajı olacak!

Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temelini atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul’u ortaya çıkartıyoruz” dedi.

Melen Barajı'nın temeli yarın atılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yarın temeli atılacak olan Melen Barajı 2016'da tamamlandığında İstanbul'un 2071 yılma kadar su ihtiyacı teminat altına alınacak...

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündeminde!

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Melen Barajı projesinin yapılmasının nedenleri mecliste!

Melen Barajı projesinin hayata geçirilmemesinin nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Bayburt'ta toplu temel atma töreni gerçekleşti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kırklartepe Barajı dahil olmak üzere 113 milyon liralık 14 tesisin temel atma törenine katıldı.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Gördes'e 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet geliyor!

Gördes doğalgaz iletim hattının temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'nın Gördes ilçesine 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet inşa edeceklerini müjdeledi.

Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor!

İstanbul’a su sağlayacak melen suyunu tutma ve biriktirme amacıyla inşa edilen Melen Barajı’nın inşaatı sürüyor.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın temel atma töreni 4 Aralık'ta!

19 Mayıs Barajı şantiye şefi Emre Sönmez ve isale hattı şantiye şefi Sermet Sönmez ile Baraj ve isale hatları konusunda fikir alış-verişinde bulunan Başkan Topaloğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, 4 Aralık Pazar günü isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Melen Barajı temel atma töreni Haberi

Melen Barajı temel atma töreni


İstanbul'ın içme suyu sorununu çözecek Melen Barajı'nın temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atıldı.


Melen Barajı Temel Atma Töreni; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaşların katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.


Yoğun katılımın olduğu törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geleceği düşünerek 2004’ten bu yana barajların mutlak koruma alanlarındaki 24 milyon metrekareyi kamulaştırdıklarını, İstanbul’a dev ileri biyolojik arıtmalar yaptıklarını, biyolojik arıtmaları köylere kadar götürdüklerini aktardı.


Topbaş, “Bugün İstanbul’un su kaynağını iki katına çıkartacak dünyanın en büyük içme suyu tedarik barajının temeli atıyoruz. Gelecekte de sorun çıkartmayacak bir İstanbul’u ortaya çıkartıyoruz” dedi.


Melen Baraj 7 Mart 2016’da hizmete girecek


Törende konuşan Orman ve Su...