25 / 04 / 2024

Melikşah Utku

Melikşah Utku

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Utku, "Toplumun faize hassas kesimleri alternatif yatırım araçlarına yöneliyor. Gayrimenkul, altın, döviz gibi enstrümanlar tercih ediliyor." dedi.

Acm Homera Gayrimenkul Turizm Teknoloji Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Acm Homera Gayrimenkul Turizm Teknoloji Yatırımları Anonim Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Girgin, Kerim Şayan, Melikşah İşcan ve Sinan Ay ortaklığında kuruldu.

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bağcılar'da Melikşah Dilşah tarafından kuruldu.

Herkesin inşaat ve baraj yapmaması lazım!

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, "Belli sektörlere girişin kısıtlanması lazım. Herkesin inşaat yapamaması, herkesin baraj yapamaması lazım." diyerek bu kısıtlamaların yönlendirici politikalar ile yapılması gerektiğini ifade etti...

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 

Melikşah Utku: Mega projeler heyecan veriyor!

2023 hedefleri doğrultusunda yaratılan mega projelerin heyecan yarattığını söyleyen Albaraka Türk Genel Müdürü Utku, “Dünyanın da radarında olan ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarındaki mega projelerimizin mali büyüklüğü 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı” dedi

Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesi'nde arsa dolandırıcılığı davası sürüyor.

Benden Gayrimenkul Pazarlama ve Müşavirlik Anonim Şirketi kuruldu!

Benden Gayrimenkul Pazarlama ve Müşavirlik Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Yasemin Gözcü, Melikşah Gözcü ve Berkay Gözcü ortaklığında kuruldu.

Eymn İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymn İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Melikşah Aymak tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bafra Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yeni yol!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fevzi Çakmak Mahallesi Melikşah, Tuğrul Bey, Fırat Sokaklarında yapılan asfalt ve Aktekke Mahallesinde yapılan beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıer Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlıer Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Naci Şanlıer tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Melikşah Sokak'ta kuruldu.

İnşaat temsilcileri Kayseri Melikşah'ta buluştu!

Konferansa Kınaş Satış ve Pazarlama Koordinatörü Onur Gencer, İpekar inşaat Satış Müdürü Ersan Okur ve Etna Gayri Menkul Aş. Satış Pazarlama Koordinatörü Derya Tokma konuşmacı olarak katıldı.

Ağrı'da 2 okul açılışı gerçekleşti!

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Sultan Melikşah İlkokulu ile Sultan Alpaslan Ortaokulu’nu törenle hizmete açtı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden arazi açıklaması!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yürütülen soruşturma ile ilgili Melikşah Üniversitesi tarafından yapılan basın açıklamasına cevap verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi iddiaların tamamıyla asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtti...

Melikşah Utku Haberi

Melikşah Utku

Katılım bankaları, bu yılın ilk yarısında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 769 milyon lira kar elde etti.


AA muhabirinin Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'ın konsolide olmayan finansal tablolarından derlediği bilgilere göre, katılım bankalarının toplam aktif büyüklüğü geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 7,7 artarak 143 milyar lirayı aştı.


Sektörün ilk yarıda net dönem karı, 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 566 milyon liradan 769 milyon liraya ulaştı.


Katılım bankaları içinde ilk yarıda en fazla net karı 348 milyon 559 bin lira ile Kuveyt Türk elde etti. Net karda Kuveyt Türk'ü 185 milyon 809 bin lira ile Türkiye Finans Katılım Bankası, 131 milyon 297 bin TL ile Albaraka Türk, 53 milyon 670 bin...