26 / 04 / 2024

mersin imar planı çalışmaları

mersin imar planı çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti, işte gündem maddeleri...

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Mersin Silifke'de imar planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin İli, Silifke İlçesi, Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planına yapılan itirazlar reddedildi...

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’yla ilgili tüm merak edilenler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak yeni imar planı hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

Mersin Büyükşehir'den nazım imar planı açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 06.02.2018 tarihinde oy birliği ile kabul edilen imar planıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Mersin Silifke Taşucu Limanı imar planı onaylandı!

Mersin İli, Silifke İlçesi, Taşucu Limanı ve geri bölgesindeki alanların imar planı değişikliği onaylandı..

1/5 binlik imar planı 10 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, istihdam çağrısına destek verdiğini belirtti. Ekinci 1/5 binlik imar planının onaylanması halinde sektörün en az 10 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi.

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin'de 5 binlik imar planı onaylanırsa yatırımın önü açılır!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Mersin'deli 5 binlik imar planı onaylanması halinde kentin yatırımda önünün açılacağını söyledi. İşte o açıklama:

Hasdal Kışlası arazisinin imar planı değişecek!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini belirtti.

Burhanettin Kocamaz: Mersin’in düzenli bir imar planı yok!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 yılın sonunda Mersin’deki gelişimi ve değişimi herkesin fark edeceğini söyledi. Kocamaz, “Mersin’in düzenli bir imar planı yok. " dedi.

Nesim Ekinci: Mersin imar planları meclisten geçmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci: "Kentsel dönüşümün ilk şartı olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmeden sektörümüz rahat bir nefes alamayacak." dedi.

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

mersin imar planı çalışmaları Haberi

mersin imar planı çalışmaları


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.


Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 8, komisyon raporlarına ait 53 ve gündem dışı 1 olmak üzere toplam 62 madde görüşüldü.


Meclis Toplantısı’nda Toroslar İlçesinde muhtelif yerlerde 25 adet trafo işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.


1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmalarında önemli adım

Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları hakkındaki ilgili maddenin İmar, Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edilirken, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında; planlamaya konu edilen...