16 / 04 / 2024

Mersin Marina yat bakım merkezi mi olacak

Mersin Marina yat bakım merkezi mi olacak

Alanya'da kışlamak için yer bulamazken Mersin Marina’nın boş durduğunu savunan iş çevreleri, marinanın Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım, onarım destinasyonuna dönüştürmek istiyor.

Mersin Marina'daki bina ve tesislere yürütmeyi durdurma kararı!

Mersin Marina’ya son bir senede yeni ilave tesisler ve binaların yapılmasına yönelik işletme gerekli izinleri almıştı. Mersin 2'nci İdare Mahkemesi bir süre önce tesislere yönelik ‘yürütmeyi durdurma' kararı aldı...

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

Viaport Marina, mega yat bakım üssü olacak!

Via Properties, yap-işlet-devret modeliyle üstlendiği marina ve tesisleri hızla bitirme aşamasına geldi. Viaport Marina, mega yat bakım üssü olacak. 

TCDD'den Mersin'e 563 milyonluk yatırım!

Devlet Demiryolları 6'ncı Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, son 15 yılda 563 milyon liralık yatırımın yapıldığı Mersin'de 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Mersin Tarsus Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Mersin Tarsus Belediyesi 2017 yılı Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleşen toplantıda yatırımlar konuşuldu.

Mersin Tömüklüler otel yatırımı bekliyor!

Mersin’in Tömük sahil beldesinde otel sıkıntısı çekiliyor. Bölgede yeterince otel olmaması yatırım isteğini artırdı.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılacak!

62 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın açılışı ile denizcilik sektörünün en büyük buluşması CNR Avrasya Boat Show eş zamanlı olarak 2 Mayıs tarihinde kapılarını açıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Mersin Marina yat bakım merkezi mi olacak Haberi

Mersin Marina yat bakım merkezi mi olacak


Mersin iş dünyası 2 yıl önce faaliyete başlayan Mersin Marina’nın daha etkin kullanımı için harekete geçti. Yatlar Alanya gibi turizm merkezlerinde kışlamak için yer bulamazken Mersin Marina’nın  boş durduğunu savunan iş çevreleri, marinanın Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım, onarım destinasyonuna dönüştürmek istiyor.  İş çevreleri marinanın önemli bir tekne fuar merkezi olma potansiyeline de dikkat çekti.


Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli,  faaliyete başlaması üzerinden 2 yıla yakın zaman geçmesine karşın halen istenilen düzeyde bir adım atılmayan Mersin Marina’nın özellikle bakım ve onarım ayağının güçlendirilip kışlama noktasında öne çıkabileceğini belirterek, “Bölgemiz iklim olarak da kışlamaya oldukça müsait. Akdeniz’deki tüm yatlara, hatta mega yatlara da hizmet verebilecek bir bakım onarım destinasyonuna dönüşme potansiyeli var....