29 / 03 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi kirası

Mersin Şehir Hastanesi kirası

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

Romanya, Mersin Şehir Hastanesi’ne talip oldu!

Türkiye'de şehir hastanesi atağı devam ediyor. Romanya Ekonomi Bakanı, Mersin Şehir Hastanesi’nin bir örneğinin kendi ülkelerinde inşa edilmesi için talepte bulunduklarını açıkladı.

Isparta Şehir Hastanesi 24 Mart Cuma günü açılacak!

Mersin ve Yozgat'tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi de kapılarını hastalara açtı. Isparta Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı ise 24 Mart Cuma günü yapılacak.

Mersin Şehir Hastanesi dünyaya açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi Aydın: "Avrupa ülkelerindekinden çok daha ileri seviyede ve kaliteli sağlık hizmeti, çok daha az maliyetle Mersin Şehir Hastanesi'nde Arap halkını bekliyor" dedi.

Mersin Şehir Hastanesinde 2 günde 8 bin 650 hastaya hizmet!

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi unvanını taşıyan Mersin Şehir Hastanesinde, 2 günde 8 bin 650 hasta sağlık hizmetlerinden yararlandı.

Gaziantep Şehir Hastanesi 2018'de açılacak!

İbn-i Sina Mahallesinde yapımı süren bin 875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi'nde sona doğru yaklaşıldı. Gaziantep Şehir Hastanesi 2018'de hizmete açılacak.

Ordu'ya şehir hastanesi geliyor!

Ordu'nun damadı olarak kentte mükemmel bir şehir hastanesi yapacaklarını anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ordu Şehir Hastanesinin kamu özel ortaklığı ile yapılma fikri doğdu. " dedi.

Mersin Şehir Hastanesi açıldı!

Şehir Hastaneleri’nin ilki Mersin’de açıldı. Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile.Açılışa Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı.

Mersin Şehir Hastanesi açılıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mersin'in tarihi bir günü yaşadığını belirtti.

Isparta Şehir Hastanesi depreme dayanıklı inşa edildi!

Isparta Şehir Hastanesi 8 şiddetinde depreme dayanıklı deprem simülatörü ile depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Isparta Şehir Hastanesi inşaatında bu detay dikkate alındı.

Mersin Şehir Hastanesi 380 milyon 60 bin Avro yatırımla inşa edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Çiğdem Toker bugünkü yazısında bugün açılacak Mersin Şehir Hastanesi'nin detayları anlattı. İşte o haber....

Mersin Şehir Hastanesi bugün hizmete açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi bugün açılıyor Mersin Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle bugün hizmete giriyor.

Mersin Şehir Hastanesi kirası Haberi

Mersin Şehir Hastanesi kirası

2019 Sayıştay Denetim Raporu'nda 2017'de hizmete sunulan Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi'nde bin metrekarelik ticari alan kirasının ödenmediği ileri sürüldü. 

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre; Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinin 32/6'ncı maddesinde işletici şirketin, yatırım dönemi içerisinde tesislerde idare tarafından onaylanmış vaziyet planına uygun olarak ticari faaliyetleri yerine getirmek için bin metrekarelik ticari alanı inşa etmekle yükümlü olduğu ifade edilen raporda, ilgili ticari alanların idare tarafından kabulü Ek-12 (Kabul Programı)'na detaylandırıldığı, şirketin, ticari alanlarla ilgili imar izninin alınmasını müteakip onaylı vaziyet planına uygun olarak Ek 18 (ödeme Mekanizması)'deki hükümler saklı kalmak şartıyla ticari alan yatırımlarını geliştirme hakkına sahip olduğu söylendi. 

Şirketin ticari alanlarla ilgili kira ödeme yükümlülüğünün yatırım döneminin sona ermesiyle başlayacağı maddesinin olduğu belirtilen Sayıştay Raporu'nda, Mersin...