26 / 04 / 2024

mersin seka fabrikası

mersin seka fabrikası

Cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşları arasında yer alan SEKA'nın, Mersin'in Silifke ilçesindeki fabrikasının turizm tesisi olarak yatırımcıya açılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Mersin'de 13.5 milyon TL'ye satılık arsa ve fabrikası!

Mersin 6. İcra Dairesi, Mersin İl, Akdeniz İlçesi'nde bulunan arsa ve üzerindeki kompleksi TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 7 Nisan 2021 günü gerçekleşecek.

SEKA Aksu kağıt fabrikası ile Çotanak Spor Kompleksi mecliste!

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun SEKA Aksu kağıt fabrikası ile Çotanak Spor Kompleksini meclis gündemine taşıdı. Tığlı hazırladığı sorularını Bakan Kurum'a sordu...

Kocaeli Eski Seka Fabrikası yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Eski Seka Fabrikası 2. ve 3. Kağıt Fabrikası’nda tadilat işleri devam ediyor.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli'deki Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka Fabrikası alanında bulunan Mekanik Atölye Ve Taşlı Değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

Seka’nın 2. ve 3. fabrikalarında tadilat yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Seka Kağıt Fabrikası alanında bulunan 2. ve 3. fabrika yapılarında tadilata gidiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda yapılan ihaleye 13 firma katıldı.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi açılış için gün sayıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Mersin Halk Ekmek Fabrikası yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

İşletmeci firmanın yapması gereken 1 milyon 750 bin TL'lik ödemeyi yapmaması üzerine başlatılan yasal işlemin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmesi feshedilen Halk Ekmek Fabrikası'ndaki modernizasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Kocaeli Seka’daki eski trafo binası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.

Afyon Seka Şeker fabrikası satılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın sorunları ile ilgili söz aldı. Köksal, "AKP, SEKA gibi Şeker Fabrikası'nı da hurda fiyatına satacak mı" diye sordu.

mersin seka fabrikası Haberi

mersin seka fabrikası

İnşaatına 1975 yılında başlanan ve 9 yıl sonra faaliyete geçen fabrika, 1993 yılında ham madde sıkıntısı nedeniyle üretimine ara verdi.

Özelleştirme kapsamında Sümer Holding'e devredilen fabrika, geçen yıl yeniden üretime başladıktan 68 gün sonra hammadde sıkıntısı nedeniyle üretimini yeniden durdurdu.

İşletme Müdürlüğünü Avni Kaya Millioğlu'nun sürdürdüğü Taşucu Kâğıt Sanayii'nde halen 34 memur ve 189 işçi bulunuyor. Emekli olanların yerine yenilerinin alınmadığı işletme çalışanları, normal mesailerine geliyor, ancak bakım, onarım ve temizlik dışında hiçbir çalışma yapılamıyor. Tesislerin liman dahil 1698 dönüm arazisinin yanı sıra denize sıfır konumunda 276 adet lojman bulunuyor.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bir turizm merkezi olan Mersin'de 7 bin...