29 / 03 / 2024

mesken kira artış oranları nasıl hesaplanır

mesken kira artış oranları nasıl hesaplanır

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki yenilenen kira sözleşmesinde artış nasıl yapılır? İşte mesken kira artış oranları Temmuz 2015..

Kira artış oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenecek olan kiracılara zam yapılacak. Kira artış oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak..

3 soruda kira artış davası!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralama sürecinde kira artış davası da açılabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, davayı kimler ne zaman açabilir, dava nasıl sonuçlanır?

Mesken kira artış hesabı Eylül 2016!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Kira artış oranı hesaplama Ekim 2015!

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen mal sahipleri kiracısına zam yapabiliyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki artış nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama Ekim 2015..

Dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde de belli oranlarda artış yapılıyor. Mesken ve dükkan kiralamalarında artış farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Eylül ayı kira artış oranı 2015!

Kiracılık Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira artış hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki, Eylül ayı kira artış oranı 2015 nedir?

Kira artış oranları Ağustos 2015!

Kirada yapılacak yıllık artışlar, kanun gereğince enflasyon oranlarıyla sınırlandırılıyor. Borçlar Kanununa göre, mesken ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. İşte kira artış oranları Ağustos 2015..

Kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Hesaplamada enflasyon oranlarık kullanılıyor. Eylül ayı kira artış oranları yarın açıklanacak..

Mesken kira artış oranı Ağustos 2015!

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, mesken kira artışı nasıl yapılır? İşte mesken kira artış oranı Ağustos 2015..

Kira artışı hesaplama 2015 Ağustos!

Geçtiğimiz yıl bir mesken ya da işyeri kiraladığınızı ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini düşünelim. Kirada belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. İşte kira artışı hesaplama 2015 Ağustos..

İşyeri yıllık kira artışı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince mesken kiracılarına ÜFE oranlarından yüksek oranda yapılan zam yapılamıyor. Ancak bu kural işyerlerinde uygulanmıyor. Peki, işyeri yıllık kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira artış oranı Temmuz 2015!

Mesken ve işyeri kiracılarına, sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi halinde zam yapılıyor. Peki bu ay kiracıya hangi oranlarda zam yapılacak? İşte kira artış oranı Temmuz 2015..

mesken kira artış oranları nasıl hesaplanır Haberi

mesken kira artış oranları nasıl hesaplanır

Mesken kira artış oranları Temmuz 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme yılın sonunda feshilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor.


Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Senelik olarak yapılacak kira artış hesaplamaları kanunda belirtilen esaslara göre yapılıyor.


Borçlar Kanunu kira artışı maddesi:

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Kanun kapsamında hangi ÜFE oranının kullanılması gerektiği belirtilmemesine karşın, TÜİK bir önceki yılın aynı ayına...