25 / 04 / 2024

meskun alanda yapı şartları

meskun alanda yapı şartları

Meskun alan nedir? Meskun alanda inşaat şartları nelerdir? Meskun alanlarda yapılacak yapılar nasıl olmalı? İşte plansız alanlar tip imar yönetmeliğinde yer alan bilgiler bu haberde...

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çorum’da 'Yeni Şehir' projesi: Yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda çalışmalar başladı!

Çorum’da çevreye duyarlı şehir için çalışmalar start aldı. Söz konusu proje 1 milyon 870 bin metrekare alanda yapılacak.

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Yargı Maltepe'deki parkta yapılaşmayı durdu! 

İdare mahkemesi, Maltepe'de 63.5 dönümlük bölge parkında yapılaşmayı arttıran imar planını durdurdu. Bilirkişi raporu, deprem riski de göz önüne alındığında korunup geliştirilmesi gereken yeşil alanda yapı yoğunluğunun arttırılmasının şehircilik ilkelerine aykırı buldu.

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 

TOKİ 30 ilde 41 millet bahçesi yapıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 30 ilde 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan 41 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

uzey Marmara Otoyolu'nda iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılacak.

Kayseri Engelsiz Yaşam Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin ihalesi gerçekleşti. 20 dönümlük alanda yapılacak projenin yaklaşık maliyeti 22 milyon 108 bin TL.

Bursa'ya kentsel dönüşümle modern yapılar geliyor!

Bursa'da 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.

Sur'da yapılan rekreasyon çalışmasına tam not!

Diyarbakır Sur'da Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alanda yapılan rekreasyon çalışmasının ardından vatandaşlar alana yoğun ilgi gösterdi.

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapılacak AVM'nin ihalesi yapıldı. İhalesini Kundur İnşaat firmasının kazandığı AVM'nin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak.

4K İnşaat Adana Yüreğir'e modern bir proje yapıyor!

4K İnşaat tarafından Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine içerisinde konut ve ofis projesi inşa ediyor. 120 dekar alanda yapılacak olan Adana Yüreğir projesinde daireler, ofisler, alışveriş merkezleri ve spor salonları yer alacak.

Validebağ Korusu yapılaşmaya açıldı!

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın onayıyla düzenleme çalışmalarına başlanan ve bir dönem Hababam sınıfı filmlerinin çekildiği Validebağ Korusu’ndaki 354 dönüm alanda yapılaşmaya izin çıktı.

meskun alanda yapı şartları Haberi

meskun alanda yapı şartları

Meskun alan nedir?

Meskun alan kelime anlamı olarak yerleşik alan ile aynı anlamı taşıyor. Meskun alan; Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planı ile belirlenmiş ve iskan edilmiş alan olarak tanımlanıyor.


Bir diğer ifade ile belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar plânı bulunmayan mevcut yerleşmelerin müstakbel gelişme alanlarının da içine alan ve sınırları Belediye Meclislerince karara bağlanan alanlar, yerleşik alan/meskun alan olarak karşımıza çıkıyor.


Meskun alanda yapı şartları..

- Planı bulunmayan ve/veya son nüfus sayımına göre nüfusu 10 000 in altında olan belediyelerin yerleşik alan sınırları içinde,


- Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki köy ve mezraların yerleşik alanlarında,


- Belediye ve mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ve civarında,


- Belediye ve mücavir alan sınırları içinde veya...