09 / 05 / 2024

metro çalışması izmir

metro çalışması izmir

Bakanlar Kurulu, İzmir metro istasyonları için Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe-Poligon ve F. Altay talep ettiği 24 milyon liralık keşif artışı bedelini onayladı Daha önce 69 milyon liradan ihale edilen hatlardaki çalışmalar durmuştu...

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir'de 109 bin 921 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır" dedi.

İzmir'de 61 bin 735 binada hasar tespit çalışması tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla 61 bin 735 binada, 348 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır." dedi.

İzmir'de hasar tespit çalışması yapılmalı!

İzmir'de depreme ilişkin hasar tespit çalışması yapılması gerekmekte. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) katılma talebini reddetmiş. İMO yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir'deki metro çalışmaları için ayrılan ödenek TBMM'de!

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödenek TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Torbalı'da 3 yıl sürecek alt yapı çalışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970'lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. İZSU, düğmeye bastı: Torbalı’nın 60 mahallesinde 3 yıl sürecek bir alt yapı çalışması başlıyor. Asfaltlanan tüm yolları yeni baştan kazılacak.

İzmir Aliağa fiberoptik altyapı çalışması sonucu sular altında kaldı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde fiberoptik altyapı çalışması yapan bir firmanın elemanları, apartmanlara giden branşmanların bulunduğu su borusunu patlattı. Ahmet Balcı Sokak ile 290 Sokak'ın birleştiği köşedeki borudan fışkıran sular, sokakları göle çevirdi.

Sultantepe'de metro çalışması nedeniyle binalar hasar gördü!

Sultantepe Mahallesi'nde metro hattı çalışması nedeniyle hasar gördüğü ileri sürülen bina ile çevresindeki bazı binalar yapılan incelemenin ardından boşaltıldı.

MATAŞ Maltepe'deki ilk inşaat çalışmasına başladı!

Maltepe Belediyesi bünyesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş. (MATAŞ), ilçedeki ilk inşaat çalışmasına başladı.

Kağıthaneli kadınlardan afet odaklı risk haritalama çalışması!

Kağıthaneli kadınlar ilçenin 19 mahallesinde afet odaklı risk haritalama çalışması yaptı. Afetlere hazırlık ve afet sonrası planlama dolayısıyla ilçede çalışmalar yapan kadınlar, Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Sultantepe'de metro çalışmasında hasar gören binalar boşaltıldı!

Olay Sultantepe Mahallesi, Şeyh Camii Sokak’ta önceki gün sabaha karşı meydana geldi.İddialara göre Çekmeköy-Ümraniye-Üsküdar metro hattı çalışmaları sırasında bazı binalarda ağır hasar meydana geldi.

Bursa Ataveler Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışması başlayacak!

Bursa- Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.Projede 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

metro çalışması izmir Haberi

metro çalışması izmir

Bakanlar Kurulu, İzmir 

metro istasyonları için Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe-Poligon ve F. Altay talep ettiği 24 milyon liralık keşif artışı bedelini onayladı Daha önce 69 milyon liradan ihale edilen hatlardaki çalışmalar maddi sıkıntı nedeniyle durmuştu. 

İYİ HABER GELDİ 

Yüklenici firmanın maddi sıkıntıya düşmesi nedeniyle durma noktasına gelen Göztepe, Poligon, F. Altay metro yapım çalışmaları için Ankara'dan iyi haber geldi. 2014'TE BİTECEK Bakanlar Kurulu, Büyükşehir'in 24 milyon liralık keşif artışını onayladı. Karar sayesinde bitiş tarihi 2014 yılına sarkan inşaatının bir kez daha durma ihtimali ortadan kalktı.



Metro istasyonları için 2'nci keşif artışına onay 


Üç istasyon için istenen keşif artışı talebine Bakanlar Kurulu'ndan verilen onay Resmi Gazete'de yayınlandı. Böylece istasyonların yapımının önü açıldı Bakanlar Kurulu, îzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe-Poligon ve F. Altay metro istasyonları için talep ettiği...