24 / 04 / 2024

Mevlananın evi müze olacak

Mevlananın evi müze olacak

Hz. Mevlana'nın evi ve medresesinin (Molla Atik Medresesi) nerede olduğu yaklaşık 2011 yılında ortaya çıkmıştı. Molla Atik Medresesi’nin bulunduğu yere müze yapımına karar verildi ve arsada bulunan binanın yıkım işlemleri başladı.

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi kuruldu!

Zeın Grup Mühendislik Ve Mimarlık Limited  Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli  Ahmed A.S.Z. tarafından kuruldu.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödülüne sahip Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu ve doktorluk yaptığı sırada yaşadığı Mardin'in Savur ilçesindeki evi müzeye dönüyor.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Schliemann’ın evi müzeye dönüşüyor!

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 yıllık evi müzeye dönüştürülüyor.

Mevlananın evi müze olacak Haberi

Mevlananın evi müze olacak

Yaklaşık 3 yıl önce Mevlana’nın evi ve medresesinin yeri araştırmacılar tarafından tespit edildi. Araştırma sonucunda Molla Atik Medresesi’nin Konya’da 916 ada, 57 parselde bulunduğu anlaşıldı. Söz konusu arsada Büyükkoyuncu Hizmet Vakfı’na ait bina yer alıyordu. Sabah Dershanesi Ahmet Sağır Şubesi olarak hizmet veren bina için Büyükşehir Belediyesi ile Sabah Dershanesi arasında bir protokol yapıldı. Belediye ile dershane arasında yapılan takas sonrası Sabah Dershanesi Ahmet Sağır Şubesi, Zindankale mevkiine taşındı ve Kılıçaslan Şubesi olarak eğitim vermeye başladı. Takas sonrası dershanenin Ahmet Sağır Şubesi’nin bulunduğu binanın mülkiyeti ise belediyeye devredildi. Mevlana’nın evi ve medresesinin bulunduğu yerde müze yapmayı planlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini devraldığı binanın yıkım işlemlerine başladı. 


Sabah Dershanesi Kılıçaslan Şubesi Müdürü Necmettin Taze, daha önce hizmet verdikleri Sabah Dershanesi Ahmet...