28 / 03 / 2024

Microsoft hangi firmayı satın aldı

Microsoft hangi firmayı satın aldı

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Microsoft'un video oyun platformu X box'ın Direktörü Phil Spencer, Minecraft'ın yaratıcısı Mojang'ın 2,5 milyar dolara satın alındığı duyurdu.

Kira artışı hangi oranda yapılır?

Taşınmaz mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, meskenlerde kira artışı hangi oranda yapılır? İşyerinde kira artışı hangi oranda yapılır?

Ankara Alışveriş Festivali'ne hangi AVM'ler katılacak?

Ankara Alışveriş Festivali'ne hangi AVM'ler katılacak sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. 29 Ağustos tarihinde başlayan Ankara Alışveriş Festivali 14 Eylül 2014 Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

Hangi bankalar arsa kredisi veriyor?

Arsa satın almak isteyen kimselerin, bankalardan kullandıkları kredi arsa kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Kredi koşulları her bankada değişkenlik gösteriyor. Peki, hangi bankalar arsa kredisi veriyor?

Eylül ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini Vergi takvimi kapsamında duyuruyor. Buna göre, Eylül ayında hangi vergiler ödenecek? İşte Eylül ayında ödenen vergiler..

Mapic 2014 Cannes Fuarı hakkında herşey!

Mapic 2014 hangi tarihlerde düzenlenecek? Mapic 2014, kaç firmayı buluşturacak? Mapic fuarlarının Türk ekonomisine katkısı ne oldu? Öncek Mapic fuarlarından ödülle dönen Türk firmaları hangileri oldu? Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer cevaplıyor...

ÖzdilekPark AVM'de hangi markalar var?

ÖzdilekPark AVM İstanbul'da hangi markalar bulunacak? ÖzdilekPark AVM Levent İstanbul'da hangi markalar var? ÖzdilekPark Levent AVM'de bulunacak markalar hangileridir? Hangi markalar ÖzdilekPark AVM'de mağaza açacak? İşte ÖzdilekPark AVM marka listesi...

Kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahibi ile kiracısı arasında yapılan kira sözleşmesine uyulmaması, aykırı davranılması gibi nedenler ile kiracı hakkında dava açılabiliyor. Peki kiracı davalarına hangi mahkeme bakar? İşte yanıtı..

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Hangi evlere kredi verilir?

Konut kredisi tüketici kredilerinin bir çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi konutun teminat altına alınması şartı ile tüketiciye veriliyor. Peki, hangi evlere kredi verilir?

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Microsoft hangi firmayı satın aldı Haberi

Microsoft hangi firmayı satın aldı

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Böylece, Stockholm'daki küçük bir stüdyoda hazırlanan ancak tüm dünyadaki video oyuncularının beğenisini kazanan Minecraft yapımcılarına iyi bir gelir sağlamış oldu. 


Spencer, satın alıma ilişkin açıklamasında, ''Mojang ve Minecraft'ın Microsoft'a katılımı ekibimiz için inanılmaz derece heyecanlandırıcı. Minecraft'ın sevilen tüm yönlerini devam ettireceğiz'' ifadesini kullandı. Spencer, Minecraft'ın her yıl düzenlenen etkinliği Minecon'un gelecek sene devam edeceğini belirtti. 


Bloklardan oluşan bir dünyada yeni yapılar inşa etme, diğer oyuncularla savaşma ve devasa bir haritayı keşfetme şansı sunan Minecraft, 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana 100 milyondan fazla indirilerek tüm zamanların en popüler oyunları arasında yerini almıştı.


Mojang'ın kurucuları olan Markus Notch Persson, Carl Manneh ve Jakob Porser'ın satışın ardından Microsoft'a katılacak ekipten ayrılacağı belirtildi. 


Microsoft'un hisseleri satışın açıklanmasının ardından yüzde 0,8 değer...