26 / 04 / 2024

mimar Dilgün Saklar

mimar Dilgün Saklar

Mimar Dilgün Saklar kimdir? Mimar Dilgün Saklar, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Dilgün Saklar, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devame diyor? İşte Dilgün Saklar...

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Mimar Sinan'ın izinde İstanbul!

Osmanlı mimarisine rengini veren Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini adım adım gezmek kendi başına bir serüvendi..

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Mimar Aydın Ulakoğlu'nun acı günü! Bedriye Ulakoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Aydın Ulakoğlu'nun annesi Bedriye Ulakoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İç mimar ihtiyacınız var mı?

Zevkinize ve bütçenize göre mekanlar oluşturmak artık daha kolay. Amerika’da yaygın olan online iç mimarlık hizmeti veren site sayısı Türkiye’de de artıyor. Firmalar müşterilerine hızlı ve ekonomik seçenekler sunuyor...

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti. Mimar Yalkın'ın ailesi taziye ilanı yayınlattı. 

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Mimar Sinan'ın eserlerindeki sır asırlardır çözülemiyor!

Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan, vefatının 430. yılında da eserlerindeki sırlarla hayranlık uyandırıyor.

mimar Dilgün Saklar Haberi

mimar Dilgün Saklar

Dilgün Saklar kimdir?

Dilgün Saklar, 1955 yılında Artvin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da, lise öğrenimini İstanbul Çamlıca Kız Lisesi'nde tamamladı. 1979 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mezuniyetinden sonra İnal Göral ile birlikte Şile'de 80 konutluk bir tatil sitesi projesi tasarladı. 1979 yılında Doğan Tekeli - Sami Sisa mimarlık bürosunda çalışmaya başladı. 


2004 yılına kadar aralıksız olarak firmada proje yöneticisi olarak çalıştı. 2004 yılında şirketin Tekeli - Sisa Mimarlık Ortaklığı olarak yeniden yapılanması ile beraber ortaklığa katıldı. 


YEM yayınları tarafından yayınlanan "Doğan Tekeli - Sami Sisa, Projeler - Yapılar, 1954 -1994" kitabını yayına hazırladı.


Mimar Dilgün Saklar projeleri

Avrupa Konutları (2009)

Majidi Mall Alışveriş Merkezi (2009)

KentPlus (2009)

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Yeni Terminal Binası, İlave Apron, Kapalı Otopark ve Mütemimleri...