29 / 03 / 2024

Mimar Ülkü Koçar

Mimar Ülkü Koçar

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih açıklandı! O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, gram altının 1.800 TL olacağı tarihi açıkladı. O tarihte çarşı pazar karışacak! Altınını kapan kuyumcuya koşacak...

Fakir Deluxe 9800s Halı Yıkama Makinesi en uygun nerede satılıyor? 28 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yüzeylerinde biriken toz ve kir yüzünden mikrop yuvasına dönen halıları sadece süpürmek yetmez, yıkayarak derinlemesine temizlemek lazım. İşte bu noktada imdada Fakir Deluxe 9800s Öko Line Halı Yıkama Makinesi, koşar.

Su arıtma cihazlarında son fiyatlar! Koçtaş 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Plastik damacanalardaki mikro plastikler ve artan fiyatlar sebebiyle su arıtma cihazları pek çok ailenin ilk tercihi olmaya başlarken Koçtaş’taki fiyatları derledik.

Dolar alacaklar koşar adım dövizciye gidin! Tarih hatta saat verildi, dolar uçuş denemesi yapacak

Dolarda dün ve bugün düşüş yaşanıyor. Dolar alacaklara "Elinizi çabuk tutun" uyarısı yapılırken, 3-4 Mayıs'ta FED'in açıklayacağı faiz artırımının ardından doların yükselmesi bekleniyor. Dolarda asıl güçlenmenin 4 Mayıs akşamı yaşanacağı iddia ediliyor.

İETT aylık öğrenci akbili dolum fiyatı ve tek geçiş ücreti ne kadar oldu! Akbil fiyatları rekor kırdı

Aylık 78 liraya dolan aylık öğrenci akbili İETT'nin yüzde 40 kararından sonra kaç lira oldu. Aylık akbiller rekor kırmaya çok yakın. Tam aylık akbil 430 liraydı yen aylık dolum ücreti bin liraya doğru koşar adım gidiyor. İşte yeni öğrenci ve tam akbil bilet fiyatları...

Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat! Bankalar tek tek açıkladı!

Acil paraya ihtiyacı olan vatandaşların yardımına hemen bankalar koşar. Vatandaşlar bankalardan çekmiş oldukları ihtiyaç kredileri ile nakit ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilmektedir.

Imperıal Enerji Elektrik Proje Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Imperıal Enerji Elektrik Proje Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Koşar tarafından kuruldu.

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Gayrimenkul dolandırıcıları iş başında!

Sahte kimlik ve vekaletle kendilerine ait gibi gösterdikleri evleri ucuz fiyata satan dolandırıcılar son günlerde daha çok arttı. Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, dolandırıcıların pandemi dönemini fırsat bildiğini ve konuyla ilgili şikayetlerin arttığını söyledi.

Mlh Metal Yapı İnşaat Mermer Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mlh Metal Yapı İnşaat Mermer Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halis Burak Koşar tarafından kuruldu.

Normetıc Mühendislik Test Gözetim Belgelendirme Limited Şirketi kuruldu! 

Normetıc Mühendislik Test Gözetim Belgelendirme Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Onur Koşar, Seda Erkman Çanakçı ve Zaim Sezgin ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul yatırımcıları mülk yönetim hizmeti ile çare arıyor!

Kira getirisi için gayrimenkul satın alan yatırımcılar kiracılarla ilgili birçok sorunla uğraşmaktan artık bıkmış durumda. Zamanı olmayan bu yatırımcılar ise çözümü az sayıda profesyonel yönetim hizmeti veren mülk yöneticilerinde arıyor...

Mimar Belgin Kaçar'da sıra dışı bir roman: İhlal!

Mimar olan aynı zamanda felsefe eğitimi de alan yazar Belgin Kaçar, tarafından kaleme alınan "İhlal" okuyucu ile buluştu...

Mimar Ülkü Koçar Haberi

Mimar Ülkü Koçar

İstanbul Kadıköy'deki doğal ve arkeolojik sit olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine, deniz doldurularak büyütülüp oteller yapılmasına karşı başlatılan hukuki süreçte yeni bir adım atıldı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşların yat limanının imar planlarına karşı açtığı davalar Danıştay tarafından reddedilince Fenerbahçe-Kalamış mahalleleri ve civarında oturan 32 kişi, Anayasa’nın 17, 56, 57. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesine göre koruma altındaki haklarının ihlal edildiği sebebiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

“ÇED RAPORU OLMADAN BU PLAN YAPILAMAZ”

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük yat limanı olan Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nın daha da büyütülerek 438 bin metrekare alana çıkarılmak istendiğinin altı çizilerek, “Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 2015 yılında hazırlanan planları, Çevresel Etki değerlendirmesi(ÇED)...