18 / 04 / 2024

Mimarlar Odasının davası

Mimarlar Odasının davası

Peş peşe açtığı davalar ile son olarak, ‘terörist’ olmakla suçlanan Mimarlar Odası şu an itibarıyla 1000’den fazla davanın tarafı. Oda Başkanı Eyüp Muhçu, 15’i odaya kayıtlı olmak üzere onlarca avukatla çalıştıklarını söyledi.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mimarlar Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Onur Çiftçi vefat etti! 

Mimarlar Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Onur Çiftçi, 43 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi...

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Hamas'ta bin karantina odasının inşaatı tamamlandı!

Hamas, 500'ü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, 500'ü de güneyinde bin karantina odasının yapımını tamamladı. Gazze'nin Refah kentinde inşası tamamlanan odalar, hükümet yetkililerine teslim edildi. 

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Acarkent villalarının yapı ruhsatları iptal edildi!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Mimarlar Odasının davası Haberi

Mimarlar Odasının davası

Peş peşe açtığı davalar ile son olarak, ‘terörist’ olmakla suçlanan Mimarlar Odası şu an itibarıyla 1000’den fazla davanın tarafı. Oda Başkanı Eyüp Muhçu, 15’i odaya kayıtlı olmak üzere onlarca avukatla çalıştıklarını söyledi


Üçüncü havalimanından, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Zeytinburnu’ndaki 16/9 Projesi’nden, Munzur Çayı üzerindeki HES’lere kadar birçok yerde çevre ve kent adına harekete geçerek davalar açan TMMOB Mimarlar Odası, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyelerinin önceki gün yaptığı, “Meslek örgütü müsün, terörist misin” açıklamalarının ardından yeniden gündemde. Bu suçlamalardan sonra söz hakkı doğan Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, kamu yararına ve çevreyi koruma adına gösterdikleri çabalara işaret ederek, “Söz konusu açıklamalar deli saçması” ifadesini kullanıyor.


Peki pek çok kez eleştiri konusu olan ve açtığı davalar nedeniyle ağır tepkilerle karşı karşıya...