27 / 04 / 2024

MIPIM yabancı yatırımcı

MIPIM yabancı yatırımcı

ALKAŞ’ ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü MIPIM Fuarı 12-15 Mart tarihleri arasında 26.000’den fazla profesyoneli bir araya getirdi. Bu sene 30’uncu kez kapılarını açan fuar, toplam 21 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleşti.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını Mahmut Dereli değerlendirdi!

Bir milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Torkan İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli değerlendirmede bulundu.

Dövizde yaşanan kur artışı yabancı yatırımcı için bir fırsat!

2016 yılının hem Türkiye hem de dünya için oldukça yoğun bir gündemle geçtiğini belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karalı ise şunları kaydetti: "Yaşanan tüm gelişmelere rağmen ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcıları cezbediyor. ." dedi.

Konutta yabancı yatırımcıya dolar etkisi!

Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların bu tür dalgalanmaları cazip gördüğünü kaydederek, bu durumun son günlerde satış ofislerine yansıdığını bildiriyor.

Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli!

CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

MIPIM yabancı yatırımcı Haberi

MIPIM yabancı yatırımcı

Türkiye’nin 206 kurum ve kuruluş ile 1.020 metrekarelik bir alanda temsil edildiği fuara katılan yabancı firma sayısı ise şöyleydi: 

Proje finansman alanında 5.000, geliştirici alanda 4.800, mimarlık alanında 2.000, mülk sahibi alanında 1.600, hizmet sağlayıcı alanında 4.000, portföy yönetimi ve ikincil piyasalar alanında 5.400 firma katıldı. Bununla birlikte, MIPIM 2019 esnasında gerçekleşen 100 konferans ve oturum çerçevesinde “Geleceği Etkilemek” ana teması ile gayrimenkulde geleceğin 30 yılının trendleri tartışıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, MIPIM 2019’ a dair “ 3 günlük fuar ziyaretleri çerçevesinde 1 milyon kartvizit el değiştiriyor. Bu birliktelik çok önemli.” dedi. 

Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşen MIPIM 2019 Fuarı’na katılan Bakan Kurum, açılışın ardından kısa bir basın toplantısı yapıldı. Bakan Kurum, 26.000 kişinin ziyaret ettiği fuara Türkiye’ nin son...