24 / 04 / 2024

mirasçı sırası

mirasçı sırası

Miras Hukuku gereğince, vefat eden bir kimsenin mirası yasal mirasçılarına kalıyor. Miras, mirasçılara "mirasçılık sırası" ile intikal ediyor. Peki, mirasçılar sırası nasıl belirlenir? Miras hangi sıraya göre kalır?

Mirasçılık sırası!

Bir kimsenin ölmesi ile terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Peki miras kime nasıl düşer? İşte mirasçılık sırası..

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras süreci pek çok insana uğraştırıcı gelmektedir. Size kalan bir mirası üzerinize alma süreci ne kadardır? İşte detaylar!

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reddi miras süresi geçirilirse ne olur?

Mirasın reddi, mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemeleri irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, reddi miras için belirtilen süre geçirilirse ne olur? İşte tüm detaylar...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Şehitkamil'de beton dökümü sırasında inşaatın zemini çöktü: 2 yaralı!

Gaziantep Şehitkamil Pancarlı Mahallesi'nde bir inşaatta beton dökümü sırasında zeminin çökmesi sonucunda 2 işçi yaralandı.

Bursa'da beton dökümü sırasında inşaat kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Bursa'da bir inşaatta beton döküm işlemi sırasında kalıp çöktü. Meydana gelen kaza sonucunda 4 işçi yaralanarak İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Asmolen dolgular deprem sırasında insanların üzerine düşebilir! 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Bakırcı, tavanlarda bulunan asmolen dolguların deprem sırasında insanların üzerine düşebileceğini söyledi.

mirasçı sırası Haberi

mirasçı sırası

Mirasçılar sırası nasıl belirlenir?

Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır. Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar, eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce ölmüşse, ona düşen pay aynı taraftaki...