19 / 04 / 2024

mirasta kardeşlerin durumu

mirasta kardeşlerin durumu

Miras bırakanın çocukları arasındaki mal paylaşımı cinsiyet ve yaş ayrımı olmaksızın eşit oluyor. Miras hukuku kardeşlerin durumunda ise hepsi mirasbırakanın altsoyu olduğu için eşit oluyor...

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Ölen birinin çocukları ve karısı varsa kendi kardeşine miras düşer mi?

Çocukları ve karısı olan bir kişi vefat ettiğinde mirasları, belirli kişiler arasında paylaştırılır. Bu noktada, ölen kişinin kardeşlerine kalıp kalmama durumu merak ediliyor. Peki ölen kişinin mirası çocukları ve karısı olsa da kardeşlerine düşer mi? İşte bu miras konusunun ayrıntıları...

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Kardeşi olanlara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden anneden çocuklara kalan ev için kardeşlerin birbirine kira ödemesi gerekip gerekmediğini ve oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin ortak ev için birbirlerine kira ödemelerinin gerekip gerekmediğini ve evde oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Evini satan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat! Mirasçı çıkabilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında yapılan tavu devri için diğer kardeşlerin iptal davası açıp açamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Kardeşlerin mirastaki hakkı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin mirastaki saklı payını kaleme aldı.

Kardeşlerin miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaşımını ve kardeşler arasındaki miras anlaşmazlığının nasıl çözüleceğini kaleme aldı. 

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

Üvey kardeşlerin mirasta payı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesinin babasından ayrıldığını ve başkasıyla evlendiğini aktaran okuyucu, ablasının vefat ettiğini ve annesinin mirası reddettiğini belirterek, annesinin 2'nci evliliğinden çocuklarının mirasçı olduğunu söyledi, ne yapabileceklerini sordu.

Thodex soruşturmasında tutuklanan Serap ve Güven Özer kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı!

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. 

mirasta kardeşlerin durumu Haberi

mirasta kardeşlerin durumu


Miras hukuku kardeşler!


Miras hukukuna göre yasal mirasçılar bu sıfatlarını doğrudan kanundan alıyorlar. Bir kısım kan hısımları, evlatlık ve sağ kalan eş, miras bırakanın ölümü anında hayatta olmak ve mirastan yoksunluğu gerektirecek konumda olmamak şartıyla kanuni mirasçı olarak kabul ediliyorlar. Medeni Kanun’a göre mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirası devlete geçiyor.


Medeni Kanun, kan hısmı mirasçıların belirlenmesinde Zümre Sistemi'ni benimsiyor. Zümre sisteminde sıralama birinci, ikinci ve üçüncü zümre şeklinde oluyor. Yani bir önceki zümrede mirasçı varsa bu durum sonraki zümredekilerin mirastan pay almasını engellemiş oluyor. 


Örneğin; ölen Ali’nin oğlu hayatta ise Ali’nin hayatta olan anne babası mirasçı olamazlar veya Ali’nin öldüğü sırada anne, babası ve torununun oğlu hayatta olsun. Bu durumda tüm mal varlığı torununun oğluna kalır ve anne-babası mirastan pay alamazlar. 


Buna göre...