20 / 04 / 2024

mirasta pay devri

mirasta pay devri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerdeki pay devrini kaleme aldı.

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır?

Mirasta saklı pay hesaplaması, kendisine kalan mirasta tam hakkını almadığını düşünen kimseler tarafından araştırılıyor. Peki, mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır? İşte Medeni Kanun hükümleri...

Miras kalan gayrimenkullerde pay devri yapılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerdeki pay devrini kaleme aldı.

Adese Gayrimenkul, Arma 7 Renk projesi için Okkalar İnşaat'la protokol imzaladı!

Adese Gayrimenkul Arma 7 Renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin olarak Konya Okkalar İnşaat A.Ş. (Yüklenici) ile 22 Kasım 2021 tarihinde karşılıklı olarak protokol imzaladı.

Torunların mirasta saklı payı var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Üvey kardeşlerin mirasta payı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesinin babasından ayrıldığını ve başkasıyla evlendiğini aktaran okuyucu, ablasının vefat ettiğini ve annesinin mirası reddettiğini belirterek, annesinin 2'nci evliliğinden çocuklarının mirasçı olduğunu söyledi, ne yapabileceklerini sordu.

Mirasta 'saklı pay' hakkı!

Türk Hukuku'na göre, bir baba çocuğunu vasiyetname ili mirastan mahrum bırakabiliyor. Ancak varislerin kanunen "saklı pay" miras hakkı bulunuyor.

İdealist GYO'nun pay devri işlemleri tamam!

İdealist GYO tarafından ortaklar arasında pay devri işlemleri tamamlandı. Ortaklar Mustafa Ekşi, Eyüp Ekşi ve Mehmet Akif Ekşi tarafından şirketin diğer ortakları için pay alım teklifi yapılması kapsamında SPK'ya başvuru yapılacak.

Vakıf Finansal Kiralama'nın Güneş Sigorta'daki payı yüzde 61,1'e yükseldi!

Vakıf Finansal Kiralama'nın hissedarı Güneş Sigorta AŞ'nin hisselerinin devri hususunda bir anlaşmaya varılamadı. Bu durumda TVF Finansal Yatırımlar'ın, hissedarlarından olan Güneş Sigorta AŞ'nin sermayesindeki payı yüzde 61,1'e yükseldi.

Ölen kişinin mirası torununa kalabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ölen babanın iki erkek iki kız çocuğu vardı. ' sorusunu yanıtladı. Veraset ilamı için başvuru yapıldı. Bir erkek bir kız çocuğu mirası reddetti. Veraset ilamında mirası reddeden oğlunun iki çocuğuna mirasta pay verildi. Bu doğru bir karar mı?'sorusunu yanıtladı...

İdealist GYO pay devri için SPK'ya başvuru yapacak! 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda pay devrine ilişkin yönetim kurulu kararı ve SPK onay başvurusu hakkında açıklama yaptı...

Nurol İnşaat'ın 177.8 milyon adet payı Nurol Yatırım Bankası'na devredildi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) pay devri hakkında açıklama yaptı.

mirasta pay devri Haberi

mirasta pay devri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerdeki pay devrini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Bir yazınızda ‘tarla gibi gayrimenkullerin bölünemediği için devri yapılmaz’ demiştiniz. Ortak miras olan tarlalarda (amca, kuzenler, anne, kardeş dahil) bir mirasçı, kendi payını anneye devredemez mi? Sonuçta anne de mirasçı. ‘Bu yerler büyük ova alanı içinde kalmakta’ diye geçiyor" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

İmar planları yapılmamış alanlarda hisse devirleri bazı kısıtlamalara tabidir. Hisse satışları, yeni parsel oluşturacak nitelikte ise bu mümkün görülmemektedir. Amaç özellikle tarla vasfındaki arazilerin küçük parsellere ayrılıp tarım yapma imkanının kısıtlamasını önlemektir. Ancak hisseli arazilerde, bir hissedar kendi hissesini diğer hissedarlardan birine satabilir. Bu satış parselin küçülmesine neden olmayacağı için mümkündür. Okuyucumun sorusuna göre ise mirasçı olarak...