28 / 03 / 2024

mobilya sektörüne kdv uygulanıyor mu

mobilya sektörüne kdv uygulanıyor mu

Mobilya üreticileri, uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için maliyeti artıran kamusal yüklerin azaltılmasını istedi. Mobilyacılar KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmesini talep etti.

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Konuttaki indirimler mobilya sektörüne olumlu yansıyacak!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini değerlendirdi. Güleç, daralmaya başlayan sektörün tekrar canlandıracağını söyledi.

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

KDV düzenlemesi mobilya sektörüne olumlu yansıdı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, KDV düzenlemesi ile ilgili konuştu. Öztaşkın, “Bu gelişimin devamı, sektörünün sürdürülebilir büyümesini destekleyeceği gibi ülke ekonomisine de pozitif yönde yansıyacaktır” açıklamasında bulundu.

KDV düzenlemesiyle mobilya sektörü nefes aldı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, son yıllarda satışlardan memnun olmayan mobilya sektörünün KDV düzenlemesiyle satışlarını artırdığını söyledi.

KONTİMDER'den inşaat sektörüne KDV indirimi önerisi!

İnşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı getireceğini söyleyen KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, sektöre yönelik açıklamalar yaptı.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

mobilya sektörüne kdv uygulanıyor mu Haberi

mobilya sektörüne kdv uygulanıyor mu

Mobilya üreticileri, uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için maliyeti artıran kamusal yüklerin azaltılmasını istedi. KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmesini talep eden üreticiler, “Hammadde üzerindeki ağaçlandırma fonu, bakanlık fonu, tellaliye ve TRT payı gibi fon ve vergiler kaldırılsın” dedi.


Mobilya üreticilerinin yaşadıkları sorunlar Ankara Sanayi Odası’nın raporuna yansıdı. Dayanaklı tüketim malı kabul edilen mobilyadaki yüksek KDV oranı ve işgücü üzerindeki maliyetlerin “kayıt dışı” üretime sebep olduğuna dikkat çekilen raporda TRT payına isyan edildi.


KDV YÜZDE 8 OLSUN


ASO raporunda Maliye Bakanlığı’na şu çözüm reçetesi sunuldu:


“Maliyet artıcı kamusal yükler azaltılsın. Yüzde 18 KDV oranı yüzde 8’e düşürülsün. Hammadde üzerindeki Ağaçlandırma fonu, bakanlık fonu, tellaliye ve TRT payı kaldırılsın. Satış anında fatura alımı teşvik edilsin ve kamu denetim mekanizmaları çalıştırılsın”


MARKAYA ÖDÜL VERİLSİN


Raporda, sektörün başarısını ve...