25 / 04 / 2024

Montrö Antlaşması

Montrö Antlaşması

Tartışılmadan; partiler, belediye meclisleri kararlarını açıklamadan ihaleye çıkılırsa ben ne yapacağımı biliyorum! Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, 2011 seçimlerinde açıkladığı ‘İstanbul Kanal Projesi’ (KİP) dosyasının hazırlandığı anlaşılıyor

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili olarak, “Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması’nın Kanal İstanbul’a bir etkisi var” diye konuştu.

Güneri Civaoğlu: Montrö pek de tekin bir anlaşma değil!

Gazeteci Güneri Civaoğlu, "Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir" başlıklı yazısının ikinci bölümünü yayınladı. Civaoğlu, "Montrö pek de tekin bir anlaşma değil" diyor...

Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir!

Gazeteci Güneri Civaoğlu, "Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir. Hem de Numan Menemencioğlu gibi Dışişleri’nin kurumsallaşmasında en büyük katkıyı sağlayan bir efsane bakanını." diyor ve anlatıyor...

Kanal İstanbul Montrö Sözleşmesi’ni tehdit ediyor mu?

Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni tartışmaya açabilir mi? Daha da önemlisi 1936'da imzalanmasıyla Türk Boğazları olarak kabul edilen Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nın hakimiyetini yeniden Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmesini sağlayan bu antlaşma yürürlükten kalkabilir mi?

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşması açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz hayata geçirdiğimiz zaman Kanal İstanbul'dan iç sularımızı bağlayan bir kanal olduğu için elbette geçen gemilerden ücret alabiliriz. Şu anda boğazdan geçen gemilerden Montrö Anlaşması'na göre ücret alamıyoruz, servis bedeli alıyoruz." diye konuştu...

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda Montrö tespitleri!

Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’nı tartışmaya açacağı iddia edilirken ÇED raporunda Boğazlar Kanunu ve Montrö Kapsamında Yapılacak İşler Başlığı altında açıklamalarda bulunuldu.

İhlas Gayrimenkul, Enerjisa davasında anlaşma yoluna gitti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. dava antlaşması hakkında açıklama yaptı.

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

TOKİ ile Dünya Bankası yeşil binalar konusunda iş birliği antlaşması imzaladı!

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

İstanbul’da deprem hazırlıklarına Japonya katkısı!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı açıklamada Japonya’yı teknoloji konusunda takdir ettiklerini dile getirdi

Beyoğlu kentsel dönüşümüne Japonlar destek veriyor!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Bu antlaşmayla Japonların deprem bilinci İstanbul ve Türkiye'ye taşınmış olacak.

Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşüme Japonlardan destek!

Beyoğlu Belediyesi ve Japonya’nın Bunkyo Belediyesi arasında dostluk antlaşması imzalandı. Japonların deprem bilinci yapılan bu anlaşmayla İstanbul ve Türkiye’ye taşınmış olacak.

1991 yılında Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş!

1991 yılında Anadoluhisarı'ndaki tarihi Sadrazam Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalı ve Divanhanesi yok olmak üzereymiş. Karlofça Antlaşması'nın da imzalandığı tarihi yapı, yetkili kişilerin ilgisini bekliyormuş.

Montrö Antlaşması Haberi

Montrö Antlaşması

Başbakan Erdoğan’ın, 2011 seçimlerinde açıkladığı ‘İstanbul Kanal Projesi’ (KİP) dosyasının hazırlandığı anlaşılıyor. Büyük altyapı projelerini yürüten Sayın Binali Yıldırım, ‘Kanal İstanbul’da çalışmaların sona yaklaştığını, son değerlendirmeler yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçileceğini, projenin Lozan’la veya Montrö’yle çelişen bir yanının bulunmadığını’ söyledi. (9 Ekim, AA) 


Cumartesi günü de Başbakan Erdoğan Kayışdağ’da, yeni otobüslerin hizmete girmesi töreninde yaptığı konuşmada, ‘şimdi dev proje Kanal İstanbul’un ihalesine hazırlandıklarını ve 2017 yılı sonuna kadar onu da bitirmenin gayreti içinde olduklarını’ açıkladı. (http:// www.akparti.org.tr/ site/haberler/) 


Seçimlerden beri, Kanal İstanbul Projesi’ni (KİP) gerçekleştirme kararının verilip verilmediği haberini bekliyordum. İncelemelerin bittiği ve KİP’in ihale dosyasının hazırlandığı yetkililerce açıklandı. 


Herkes ne yapacağını şimdi düşünmelidir! Bilimsel çevrelerden, KİP’in olabilirliği üzerine, iki üniversite öğretim üyesi dışında, fazla ses çıkmadı. Hacettepe Üniversitesi’nden Cemal Saydam’ın ve...