26 / 04 / 2024

morgıç krizi kazakistan

morgıç krizi kazakistan

Mortgage krizi nedeniyle Kazak bankalar kredi, Türklerin inşaatları alıcı bulamaz oldu. 5.5 milyar dolarlık taahhüt zora girdi. Bu ülkeden gelecek turist sayısında azalma bekleniyor.

Ağaoğlu krizi nasıl fırsata çevirdi?

Geçen yıl yapılanmaya giden ve markalı konut sektörünün önemli isimlerinden Ağaoğlu Grubu krizi nasıl fırsata çevirdi?

Kazakistan'da apartman çöktü: 9 ölü!

Kazakistan'ın Karaganda eyaletinde 5 katlı bir apartmanın kısmen çökmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazakistan'da Türk yatırımı artacak!

Kazakistan Kazinvest Ulusal İhracat ve Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Borisbiy Jangurazov, ülkedeki Türk yatırımcılara destek sağlandığını böylelikle Türkiye’den yatırım akımının artacağını düşündüğünü bildirdi.

Antalya Deniz ve Bahçelievler’de yarasa krizi!

Antalya'nın en gözde mahalleleri arasında yer alan Deniz ve Bahçelievler’de gündeme gelen ‘yarasa krizi’ mahalle sakinlerini ikiye böldü.

Kazakistan Aktau limanı genişletilecek!

Kazakistan, Hazar denizi kıyısındaki Aktau limanını genişleterek kapasitesini 3 milyon tonluk artışla 19 milyon tona çıkarmayı hedefliyor.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor!

Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor. Yurt dışından getirilen süngerin ham maddesine ulaşmada zorluk yaşandığı için sünger bulamadıklarını belirten üreticiler, bu durumun tüketiciye yüzde 12 civarında yansıdığını söyledi.

Fitch, Kazakistan ve Mozambik'in kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Karabağlar'da riskli alan planı krizi!

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde 540 hektarlık alanın 2013'te riskli alan ilan edilmesiyle başlayan planlama, tapu ve kentsel dönüşümü krizi büyüdü. Karabağlar Mahalleler Birliği üyeleri, imar planlarına askı süresi içinde 400 itiraz dilekçesi verdi.

Kazakistan'ın yatırım hacmi 250 milyar dolar!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesine yapılan toplam yatırım hacminin 250 milyar doları aştığını ve 1995 yılından bu yana halkın gelirinin 40 kat arttığını bildirdi.

Türkiye ve Kazakistan'ın PPP projeleri geliştirilecek!

Türkiye ile Kazakistan’ın kamu özel ortaklık alanında bilgi alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Kazakistan'da yatırımlar 5 kat arttı!

Kazakistan'da, doğrudan yatırım miktarı yılın ilk yarısında 2015'in aynı dönemine göre 5 kat artarak 5 milyar 7 milyon dolar oldu.

Cari denge dengesizlikleri yeni bir krizi tetikleyebilir!

HSBC Başkekonomisti Janet Henry, cari denge dengesizliklerinin yeni bir krizi tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.

morgıç krizi kazakistan Haberi

morgıç krizi kazakistan

ABD'de mortgage krizi ile başlayan global ekonomik kriz Kazakistan'ı zor durumda bırakınca bu ülkede çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu inşaat sektörü ağır darbe yedi. Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından kredi notları düşürülen Kazak bankalar, yurtdışından kredi bulamayınca hızlı bir şeklinde tamamlanan konutlar ve alışveriş merkezleri alıcı bulamaz oldu. Bu ise toplam 5.5 milyar dolarlık inşaat taahhütü bulunan Türk inşaat firmalarını vurdu. Kazakistan bankaları ve halkının zor durumda olduğunu söyleyen Astana Büyükelçisi Taner Seben, "Bizim Türk firmalarının 5.5 milyar dolarlık taahhüdü var. Kazakistan bankaları krizden etkilendiği için yurtdışından kredi bulamıyor. Böyle olunca konutu alacak olanlara kredi veremiyor. Bu ekonomiye zincirleme etki yapıyor. Birçok alanda daralma var. Bizim şirketler de zor durumda" dedi.


VARDANYAN'A ŞÜKREDİYORLAR
Seben, maddi...